eKäfer elektrische Kever cabrio

Elektrische eKäfer van eClassics straks ook in Nederland te koop

De eKäfer is het resultaat van een unieke samenwerking tussen eClassics en Volkswagen Group Components. Er is voor deze elektrische Kever Cabrio, die veel bekijks trok op de laatste IAA, nu ook een Nederlandse distributeur aangesteld.

Distributeurs in Nederland en Verenigd Koninkrijk

Dat betekent dat we binnenkort niet meer helemaal naar eClassics in Renningen moeten rijden om de eKäfer te zien. E-Mission in Otterlo wordt de Nederlandse distributeur zodat de eKäfer daar te zien zal zijn. Bovendien wil E-Mission ook vestigingen openen in Assen, Zeewolde & Eindhoven. Er is ook een distributeur voor het Verenigd Koninkrijk aangesteld. Hier zal de bekende Jack’s Garage, een grote Londense Volkswagen-specialist, de distributie van de eKäfer op zich gaan nemen.

eKäfer is nu daadwerkelijk te koop

Ondertussen is de ontwikkeling van de eKäfer bij eClassics, de gerenommeerde Duitse specialist in het elektrificeren van klassieke auto’s, ook een stuk verder gevorderd. Dat betekent dat de eKäfer niet langer alleen een conceptcar is maar ook daadwerkelijk voor de verkoop wordt aangeboden. De promotie van de eKäfer is in volle gang. Zo is er vorige week een pop-up store in de mondaine wintersportplaats Kitzbühel geopend om wintersporters kennis te laten maken met de eKäfer.

Revival van de Kever Cabrio

De originele exemplaren van de Kever Cabrio hebben natuurlijk hun charme. Maar het rijden met zo’n auto, met achterwielaandrijving, een pruttelende luchtgekoelde motor en een fikse portie onderstuur, is op zijn minst ‘bijzonder’ te noemen. Het vervangen van die oude verbrandingsmotor is natuurlijk al een hele verbetering. eClassics heeft echter ook het onderstel en de wielophanging verbeterd. Daardoor is het rijden met de stille, elektrische eKäfer heel wat prettiger geworden. Bovendien zorgt de elektrische aandrijving voor aanzienlijk betere prestaties en is het geluidsniveau ook een stuk prettiger. Dat lage geluidsniveau zal vooral worden gewaardeerd tijdens het rijden met open kap. Je zou kunnen zeggen dat de Kever Cabrio door de moderne elektrische aandrijving en verbeterde onderstel een soort van revival heeft ondergaan.

Van rollend chassis tot complete auto

Wie een eKäfer wil kopen, kan kiezen uit drie mogelijkheden. Het is natuurlijk het gemakkelijkste om een compleet nieuwe eKäfer te kopen. Dan heb je ook volop keus wat betreft de lakkleur en de afwerking van het interieur. Maar je kunt bij eClassics ook alleen een compleet rollend elektrisch chassis kopen en daar zelf jouw Kever Cabrio op opbouwen. Als tussenvorm kun je de montage ook aan eClassics overlaten.

Ook op Techno-Classica in Essen

Als je de komende maanden niet in de buurt van Kitzbühel en toch graag de eKäfer wil zien, kan ook een kijken nemen op de Techno-Classica. Deze beurs wordt eind maart gehouden in Essen en is een van de grootste beurzen op het gebied van klassieke auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Een aanrader voor de autoliefhebber!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven