Seat Cupra Born

Elektrische Cupra Born gaat tweede helft van dit jaar in productie

Seat toonde de productieversie van de Cupra Born. Deze is gebaseerd op de eerder gepresenteerde el-Born. Uiteraard staat de Cupra Born op het MEB-platform van de Volkswagen Groep. Seat bevestigt de productie van de elektrische Cupra voor de tweede helft van dit jaar.

Made in Germany

Ooit zou hij Seat el-Born heten. Later is het model overgeheveld naar het sportievere submerk Cupra. Sindsdien heeft hij wat wijzigingen aan het design gekregen, en nu dus ook een iets andere naam. Je kunt de Cupra Born beschouwen als het Spaanse equivalent van de VW ID.3. Hij lijkt er ook behoorlijk op. Uiteraard is het vooral de technologie die beide modellen zullen delen. Ze staan beide op het MEB-platform, de universele bouwsteen waarmee de Volkswagen Groep (en Ford) miljoenen elektrische auto’s mee wil bouwen. Bovendien gaat de Volkswagen Groep deze elektrische Seat, net als de VW ID.3, in Zwickau bouwen.

Specificaties nog onbekend

De Cupra Born werd getoond tijdens een presentatie van de nieuwe strategie. Men vertelde dan ook bijna niets over de specificaties. Aangezien de merknaam Cupra voor een sportieve auto staat, mogen we verwachten dat de Born behoorlijk goede prestaties zal hebben. Dan slaan we het instapmodel van de VW ID.3 als voorbeeld over en kijken we bijvoorbeeld naar de Pro S-versie, die een 150 kW-motor, 77 kWh accupakket en een bereik tot 513 km heeft.

Transformatie naar ‘elektrisch’

Hoewel Seat het submerk Cupra vooral profileert als ‘sportief’, zal men zich steeds meer op ‘elektrisch’ gaan richten. Bij de Formentor, het eerste ‘echte’ Cupra-model, gaat de elektrificatie nog niet verder dan een PHEV-aandrijving. De nieuwe Born zal de aanzet zijn tot meerdere elektrische modellen. Wayne Griffiths, CEO van Seat en Cupra, beschouwt de Born als het startschot voor de transformatie van Cupra. “Dit voertuig zal helpen de wereldwijde CO2-uitstoot te verminderen en de Europese doelstellingen te halen”, aldus Griffiths.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven