Elektrische cross-over van Ford gaat Mustang Mach-E heten.

Ford onthult later dit jaar een elektrische, op de Mustang geïnspireerde cross-over. Er zijn nog weinig details over de auto bekend, maar het lijkt erop dat hij Mustang Mach-E gaat heten. Waarmee Ford teruggrijpt op de klassieke Mustang Mach 1.

Op 1 april heeft Ford de naam Mustang Mach-E laten vastleggen bij het European Union Intellectual Property Office. Dat dat geen grap is, blijkt uit het feit dat het merk eerder al de aanduiding Mach-E heeft gedeponeerd. Volgens Ford heeft de aankomende cross-over een actieradius van zo’n 600 kilometer. Bestuursvoorzitter Bill Ford voegde daar nog aan toe dat de auto “gaat als de hel”. Oftewel, hij is bloedsnel.

Mustang Mach 1

De Mach 1 (1968 – 1978) was een snellere versie van de eerste en tweede generatie Ford Mustang. De typeaanduiding kwam terug op de vierde generatie Mustang. Het model had een 4,6 liter atmosferische V8 met 305 pk en 434 Nm. Daarmee had hij meer koppel, maar minder vermogen dan de Mustang SVT Cobra die van 1999 tot en met 2001 werd gebouwd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven