Elektrische auto’s mogen straks goedkoper parkeren

Gemeenten krijgen de bevoegdheid om lagere parkeertarieven te rekenen voor voertuigen zonder uitstoot, zoals de volledig elektrische auto. Het kabinet heeft een voorstel gepubliceerd om dat uiterlijk vanaf 2021 te regelen.

Op dit moment mogen de tarieven voor parkeerplekken, parkeervergunningen en laadplekken alleen afhangen van de parkeerduur, de parkeertijd, de ingenomen oppervlakte en van de ligging van de terreinen of weggedeelten.

Staatssecretaris Van Veldhoven (Milieu): ,,Lagere parkeertarieven zijn een belangrijk instrument om de transitie naar emissieloze voertuigen een extra impuls te geven.’’ Het kabinet heeft namelijk afgesproken dat vanaf 2030 alle nieuwe auto’s geen uitstoot meer hebben.

Verschillen zelf bepalen

De gemeenten krijgen de bevoegdheid om zelf de verschillen in tarieven te bepalen. ,,Of gemeenten dit instrument gebruiken en de mate van differentiatie, is afhankelijk van lokale voorkeuren en omstandigheden’’, aldus de bewindsvrouw.

Uit onderzoek blijkt dat de maatregel bijdraagt aan de aankoop van emissieloze voertuigen, zoals elektrische auto‘s, en daarmee ook de luchtkwaliteit helpt verbeteren.

Bron: AD.nl

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven