PluggedIn
Homee-NieuwsElektrische auto Huawei moet actieradius van 1000 kilometer halen

Elektrische auto Huawei moet actieradius van 1000 kilometer halen

Huawei, de Chinese tech-gigant die behalve smartphones ook elektrische auto’s wil gaan maken, gaat daar fors in investeren. Ook zegt de topman van Huawei dat zijn bedrijf over technologie beschikt waarmee de elektrische auto’s een actieradius van meer dan 1.000 kilometer kunnen halen.

Om autofabrikant te worden, trekt het bedrijf maar liefst een miljard dollar uit. Het is de bedoeling om elektrische en zelfrijdende auto’s te gaan maken. Het bedrijf wil zelf de technologie hiervoor ontwikkelen.

Samen met andere autofabrikanten

Huawei gaat bij zijn plannen in zee met andere, grote Chinese bedrijven als BAIC Group, Changan Automobile en Guangzhou Automobile (GAC). Daar moeten de door Huawei ontwikkelde auto’s uiteindelijk gebouwd gaan worden. Ze zullen in elk geval onder de merknaam Huawei op de markt verschijnen.

Xu Zhijun (Eric Xu), topman van Huawei, zegt dat zijn bedrijf innovatieve technologie in huis heeft die elektrische auto’s met een actieradius van meer dan 1.000 kilometer mogelijk maakt. Het is nog niet bekend wanneer de Huawei-auto’s op de weg verschijnen.

Niet de enige tech-gigant

Huawei is niet de enige tech-fabrikant die elektrische, zelfrijdende auto’s wil gaan maken. Google en Apple hebben die ambitie al jaren en ook de Chinese fabrikant Xiaomi kwam onlangs met soortgelijke plannen. LG maakte bekend de smartphone-markt te verlaten en eveneens zich meer dan ooit te willen concentreren op de auto-industrie. Nu al is de accutechniek van LG in veel elektrische auto’s te vinden, ook in modellen van westerse merken.

Bron: AD.nl/auto

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos