Audi neemt elektrische Q4 e-Tron mee naar autoshow Genève

De Autosalon van Genève staat voor de deur, dus druppelen er steeds meer primeurs het internet op. Dit is bijvoorbeeld de Audi Q4 e-Tron, een studiemodel van een compacte, volledig elektrische SUV.

Een ontwerptekening zegt natuurlijk niet alles, maar het lijkt erop dat de Q4 e-Tron een beetje een coupé-achtige daklijn krijgt, met voor de rest typische Audi-elementen als de grote grille en de uitgebouwde ‘ur-Quattro’-wielkasten. Volgens Audi komt de productieversie van het studiemodel – die ongetwijfeld op het MEB-platform van de Volkswagen Group staat – eind 2020 of begin 2021 op de markt.

Audi e-Tron

Eerst is het de beurt aan de Audi e-Tron, waarvan de levering binnenkort start. De 84.100 euro kostende elektro-SUV concurreert met de Jaguar I-Pace en zou goed zijn voor een WLTP-bereik van 417 kilometer. Hij is 408 pk en 664 Nm sterk en gaat in 5,7 seconden van stilstand naar 100 km/h. Zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 200 km/h.

Gelimiteerde sportwagen

Daarna volgen de Audi e-Tron Sportback en de e-Tron GT. Die laatste is onderhuids gebaseerd op de Porsche Taycan en heeft een 90 kWh-batterij. Zijn actieradius zou ongeveer 400 km/h groot zijn. Een elektrische halo car wordt de PB18 e-Tron. Die 680 pk en 830 Nm leverende sportwagen wordt gebaseerd op het gelijknamige studiemodel en wordt in een beperkte oplage van vijftig stuks gebouwd.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven