donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsElektrische Audi A3 e-tron komt pas in 2027

  Elektrische Audi A3 e-tron komt pas in 2027

  Het is geen geheim dat Audi vanaf 2026 uitsluitend EV’s op de markt brengt. Daarom is het geen verrassing dat de nieuwe generatie van de Audi A3 volledig elektrisch aangedreven zal zijn. Maar helaas zal die er naar alle waarschijnlijkheid pas in 2027 komen.

  Wachten op een compacte elektrische Audi

  Best wel merkwaardig omdat Audi met uitzondering van de Q4 e-tron geen compacte elektrische modellen in het programma heeft, en dat die er voorlopig ook niet zullen komen. Wie een ‘premium alternatief’ van de VW ID.3 wil kopen, komt bij de Q4 e-tron uit en dat is een SUV. En dat terwijl veel kopers van de huidige Audi A3 deze vooral kopen vanwege de sportieve rij-eigenschappen, en daarvoor wil je toch echt een niet al te hoge auto, geen hoog op de poten staande SUV.

  Daarom zou een een Audi-variant van de VW ID.3 zou best wel eens een behoorlijk verkoopsucces kunnen worden. Maar het is natuurlijk wel zo dat de Volkswagen Group nog niet over voldoende productiecapaciteit beschikt om lukraak een aantal nieuwe elektrische modellen te lanceren. Ze zijn wel bezig om diverse fabrieken daarvoor om te bouwen maar die zijn niet zomaar klaar. Bovendien spelen de wereldwijde problemen in de supply chain (halfgeleiders, grondstoffen) ook nog steeds een rol.

  Toekomstplannen

  In de toekomstplannen van Audi is er wel degelijk plek voor een nieuwe, elektrische Audi A3 e-tron. Deze plannen, die vorig jaar onder de naam “Vorsprung 2030” wereldkundig werden gemaakt, stellen dat het Duitse merk vanaf 2026 alleen nog maar EV’s introduceert. Daarnaast wil Audi in 2033 gestopt zijn met de productie van conventionele krachtbronnen. Audi lijkt goed op weg om deze ambitieuze doelstelling te behalen. Het Duitse merk heeft inmiddels vier verschillende EV’s in haar aanbod opgenomen, van SUV’s tot een Grand Tourer. Vooralsnog zijn dit allemaal vrij forse modellen — een compacte Audi EV ontbreekt helaas nog. De compacte Audi A3 e-tron zou dit gat in het gamma op kunnen vullen. En mensen die in een stedelijke omgeving wonen, zouden misschien zelfs graag in een kleinere elektrische Audi rijden. Maar dat gaat nog wel even duren.

  Ander elektrisch platform

  Er is ons helaas nog niets tot heel weinig bekend over de specificaties of eigenschappen van de Audi A3 e-tron. Dat is niet zo gek, want zover is de Volkswagen Group nog niet met de SSP-architectuur. Het enige wat volgens Auto Motor+Sport wel duidelijk is, is deze zal komen te staan op Volkswagen’s nieuwe Scalable Systems Platform, in volksmond SSP genoemd. Dit nieuwe elektische platform van de Volkswagen Group doet in 2026 zijn intrede en moet min of meer de opvolger worden van de MEB en PPE platformen. Het platform zal daarom vanaf 2026 de basis vormen van verschillende Audi, Porsche en Volkswagen EV’s.

  Audi A3 e-tron nu nog plug-in hybride

  De huidige generatie van de Audi A3, de vierde generatie alweer, is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, waaronder in een plug-in hybride (PHEV) configuratie. Dit is de Audi A3 Sportback 40 e-tron Advance Sport. Deze beschikt over een viercilinder benzinemotor en een 75 kW elektromotor. Met een 13 kWh accupakket heeft hij een zuiver elektrisch bereik van 60 kilometer (WLTP).

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos