Elektrische Aston Martin Rapide E komt in oplage van 155 stuks

Deze volledig elektrische Aston Martin Rapide E kende een lange aanloop. Al in 2015 werd hij als studiemodel gepresenteerd en nu pas gaat hij in gelimiteerde productie. Slechts 155 gelukkigen mogen zich straks eigenaar noemen.

Hoewel, gelukkigen… De actieradius van de Rapide E valt een beetje tegen. Op een volle batterij komt de vierdeurs sportwagen maximaal 320 kilometer ver. Mits je natuurlijk niet de hele tijd het sprintvermogen van de Aston aanspreek. Dankzij zijn vermogen van 610 pk en 950 Nm koppel gaat hij in minder dan 4,0 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid van de Rapide E ligt op 250 km/h.

Nordschleife

Hij wordt aangedreven door twee elektromotoren op de achteras. Volgens Aston Martin moet een rondje Nordschleife geen enkel probleem zijn. De batterij en elektromotoren zouden dat volhouden zonder prestatieverlies. Die eerste is een lithium ion-unit met een capaciteit van 65 kWh en ligt op de plaats waar normaal gesproken een 6,0 liter atmosferische V12 ligt.

Snel op te laden

Dankzij de 800 volt-architectuur van de Rapide E is hij relatief snel weer vol te laden (met een 400 volt/50 kW-lader duurt dat iets meer dan een uur). Om de actieradius te maximaliseren is de Rapide E aerodynamisch geoptimaliseerd en voorzien van banden met lage rolweerstand. In het interieur vervangt een digitaal instrumentarium de traditionele meters.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven