Elektrisch rijden werkt aanstekelijk bij DearNova

Door ALD Automotive

Benieuwd hoe collega-wagenparkbeheerders elektrisch rijden stimuleren bij hun medewerkers? Wij spraken met Stefan de Vlieger, wagenparkbeheerder bij DearNova. Hij vertelde ons hoe techbedrijf DearNova elektrisch rijden stimuleert onder medewerkers. Daarnaast deelt hij hoe DearNova omgaat met de implementatie van laadpalen, en wat volgens hem het effect is van elektrisch rijden op de kosten van het totale wagenpark.

Wat voor bedrijf is DearNova?
DearNova is een echt techbedrijf. Het helpt bedrijven in hun digitale transformatie. Een flinke uitdaging in de complexe wereld van IT-architecturen en legacy-systemen. DearNova is een zelfsturende organisatie waarin medewerkers veel vrijheid krijgen om zelf keuzes te maken. Dus ook om zelf het soort leaseauto te kiezen.

Heeft DearNova een beleid om de keuze voor elektrische auto’s te stimuleren?

Stefan schetst hoe het bedrijf omgaat met het wagenpark: “Onze medewerkers hebben leasebudgetten en aan de hand daarvan mogen ze zelf een auto uitkiezen. Je hebt dan natuurlijk te maken met vaste en variabele leasekosten. Waarbij de vaste kosten onder meer afhankelijk zijn van de aanschafkosten van de auto en de variabele afhankelijk van het aantal privé- en woon/werkkilometers die de medewerker aflegt. Wij werken met een oude regeling op basis van een diesellog, 1 op 18. Dat wil zeggen dat je op elke 18 kilometer een liter brandstof vergoed krijgt. Dit wordt aan je budget toegevoegd. Deze vaste en variabele delen zijn per persoon anders. Dus iedereen maakt zo zijn eigen afwegingen en keuzes voor een leaseauto. Maar met deze regeling proberen we wel de keuze voor een zuinigere auto en voor een zuinigere rijstijl te stimuleren.”

 Hoe gaan jullie om met de implementatie van laadpalen?

Elektrische auto’s in de vloot, betekent ook dat er laadpalen voor de deur moeten komen te staan. Bij het bedrijf zelf, en ook bij de medewerkers thuis. Hoe heeft DearNova dat opgelost? Lees het antwoord van Stefan in de kosteloze case study: “Elektrisch rijden werkt aanstekelijk”.

Benieuwd naar het volledige interview?
Lees verder in de kosteloze case study: “Elektrisch rijden werkt aanstekelijk”.

Vorig artikelGroeipijnen in accuproductie
Volgend artikelDe eerste exemplaren van de e.Go Life worden geleverd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in