Elektrificatie van vrachtwagentrailers: een slimme tussenoplossing?

Range Energy's elektrische trailer

Bij de personenauto’s is de transitie naar ‘elektrisch’ al in volle gang. Bij het goederentransport is de transformatie nog maar net begonnen en kijkt men nog naar wat haalbaar en efficiënt is. Misschien zou een ‘tussenoplossing’, zoals deze elektrisch aangedreven vrachtwagentrailers, ook een slimme zet kunnen zijn.

Elektrisch aangedreven aanhangers

Bij de caravans zijn er al eens proeven gedaan om de caravans zelf ook te voorzien een elektrische aandrijving en accu. Die zouden de elektrische trekauto kunnen ondersteunen en zorgen dat de actieradius minder sterk terugloopt. De resultaten van de proeven zijn veelbelovend maar deze technologie maakt een caravan wel aanzienlijk duurder.

Zoiets zou ook bij het goederentransport mogelijk zijn. Het Amerikaanse bedrijf Range Energy heeft bijvoorbeeld een elektrisch aangedreven trailer ontwikkeld, die niet alleen een elektrische truck kan ondersteunen, maar ook aan een dieseltruck kan worden gekoppeld. In het laatste geval zorgt die voor een flinke vermindering van het brandstofverbruik. En ook dat is stap vooruit in de overgang naar schoner vervoer.

Innovatieve elektrische trailer van Range Energy

Range Energy’s elektrische trailer zou wel eens een game-changer voor de transportsector kunnen worden. Deze 16 meter lange oplegger, voorzien van een 200 kWh accu, kan zowel op elektrische als dieseltrucks worden aangesloten, zonder dat aanpassingen aan de vrachtwagen nodig zijn. Het hart van deze innovatie is de slimme ‘kingpin’ koppeling, die de elektromotor van de trailer activeert tijdens het trekken en energie terugvoedt aan het accu-systeem bij het remmen​.

Uit tests blijkt dat een dieseltruck dankzij deze trailer tot 36,3% minder brandstof verbruikt. Deze besparing is nog groter bij kortere afstanden (tot 200 kilometer), waarbij een brandstofbesparing van 40% mogelijk is. Voor langere afstanden kan de trailer nog steeds een besparing van 10 tot 15% realiseren, dankzij de energiegeneratie tijdens het remmen​. Deze resultaten zijn bevestigd door Mesilla Valley Transportation Solutions (MVTS).

Ali Javidan, CEO van Range Energy, benadrukt het belang van trailers in het verhogen van de efficiëntie en het verlagen van emissies in de transportindustrie. Hij verwacht dat de efficiencycijfers nog zullen verbeteren naarmate de ontwikkeling vordert​.

Range Energy's elektrische trailer

Praktische voordelen

Een van de grootste voordelen voor de gebruikers is het feit dat men niet meteen helemaal hoeft over te schakelen op elektrische trucks. Deze zijn in veel gevallen nog lang niet afgeschreven. Dat maakt de snelle overgang naar elektrische trucks voor veel logistieke dienstverleners een onhaalbare zaak. Maar met de trailers van Range Energy zouden ze nu al kunnen zorgen voor een aanzienlijke besparing van de CO2-emissies die de dieseltrucks veroorzaken. Later, als ze ook met elektrische trucks rijden, kan de elektrische trailer ook daaraan worden gekoppeld.

Een ander voordeel van de Range Energy trailer is de ‘boodschappenkar-modus’. Deze functie maakt het mogelijk om een zware trailer dankzij de elektrische ondersteuning handmatig naar zijn bestemming te duwen, wat vooral nuttig is op krappe parkeerplekken​.

​Haalbaarheid nog niet te voorspellen

De trailer van Range Energy zou een belangrijke stap voorwaarts kunnen zijn in de elektrificatie van de transportsector. Op korte termijn zorgt deze voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-emissies en het brandstofgebruik. De elektrische ondersteuning maakt het rangeren met de trailers ook een stuk makkelijker en later kan de trailer ook gewoon een elektrische truck ondersteunen.

Natuurlijk, ook deze elektrische trailers vergen weer een flinke investering. In hoeverre die investering loont, is niet eenvoudig te voorspellen. Als we naar het klimaat kijken dan is het zeker lonend, maar het financiële voordeel zal voor iedere logistieke dienstverlener anders zijn. Dat is afhankelijk van verschillende aspecten zoals de prijzen van de elektrische trailers, brandstof, elektriciteit, trucks en zaken als inzetbaarheid en opladen.

Voorlopig bevindt het project van Range Energy zich nog in de testfase zodat we ons daar nog niet druk over hoeven te maken. Het project van Range Energy laat wel goed zien hoe ‘out of the box’ denken en innovatieve technologie kan bijdragen aan een groenere toekomst in de transportsector.

Vorig artikelEerste leveringen Peugeot E-3008 verwacht in eerste kwartaal volgend jaar
Volgend artikelPeugeot e-308 review: rijplezier als troef

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in