Electrify America solarlaadstations Californië

Electrify America plaatst solarlaadstations in afgelegen gebieden Californië

Electrify America gaat dertig laadstations op zonne-energie bouwen. Deze zijn bedoeld voor het platteland van Californië, waar niet altijd een aansluiting met het elektriciteitsnet beschikbaar is. De dochteronderneming van Volkswagen investeert ongeveer twee miljoen dollar in dit project.

Dit jaar in bedrijf

Met deze investering moeten de rijders van elektrische auto’s op het Californische platteland, met inbegrip van de Central, Coachella en Royal Valleys, meer mogelijkheden krijgen om hun auto’s op duurzame wijze op te laden. De laders, die worden geleverd door Envision Solar, zullen al in de eerste helft van dit jaar worden geplaatst.

Beperkte capaciteit

Met de installatie van de solarlaadstations zijn er meer mogelijkheden om EV’s op afgelegen locaties te laden. Het betreft hier echter geen snelladers, zoals dat normaal het geval is bij Electrify America. De laadstations hebben twee oplaadpunten en een maximaal laadvermogen van 6 kW. Ze zijn voorzien van een zonnedak met een vermogen van 4,28 kW en een vaste opslag met een capaciteit van 32 kWh. Dat betekent dat de capaciteit heel wat minder is dan we van normale laadpunten gewend zijn. De laders hebben wel als voordeel dat ze niet alleen onafhankelijk van het elektriciteitsnet functioneren, maar ook geen speciale fundering nodig hebben. De installatie duurt volgens Electrify America slechts een paar minuten. Aangezien het laadstation op twee standaard parkeerplaatsen past, blijven de overige parkeerplaatsen beschikbaar.

Gebruik EV’s op Californische platteland is nog marginaal

Volgens Desmond Wheatley, CEO van Envision Solar, maakten elektrische auto’s vorig jaar al acht procent van de autoverkopen uit in Californië. Op het platteland is dat echter minder dan een half procent. Daar moet verbetering in komen middels de ondersteuning van de solarlaadstations. “Naast het ondersteunen van de doelstellingen voor de luchtkwaliteit van Californië, biedt deze investering inwoners van Californië die buiten de grote stedelijke gebieden wonen betrouwbare, kosteneffectieve oplaadoplossingen voor hun elektrische voertuigen”, aldus Giovanni Palazzo, President en Chief Executive Officer van Electrify America. Laten we hopen dat de aanwezigheid van laadstations met een dusdanig beperkte laad- en opslagcapaciteit inderdaad een wezenlijke bijdrage zal zijn.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven