ElectricBrands heeft nieuwe CEO en gaat productie XBUS uitbesteden

Xbus elektrische bestelwagen goedkoop

ElectricBrands, de startup die nu net de productie van de Evetta start, krijgt niet alleen een nieuwe CEO maar deelt ook mee dat men de productie van de XBUS niet langer in eigen beheer zal uitvoeren. Dat klinkt alsof er nogal wat onrust heerst bij het bedrijf.

Deze zomer kwam nog het nieuws dat de hieronder afgebeelde Evetta, zoals het van de Microlino afgeleide elektrische stadsautootje tegenwoordig heet, ook als cabrio en cargoversie zal worden aangeboden. Bovendien verwachtte men de productie daarvan binnen afzienbare tijd op te kunnen starten.

Elektrische Evetta stadsauto

Dat was ook het geval van de XBUS. Daarvan zou eind dit jaar de productie van start gaan in een eigen fabriek in Itzehoe, bij het Duitse Göttingen. Dat is nu van de baan, zoals de nieuwe CEO vertelt. Dat is Ralf Haller, die eraan toevoegt dat men die beslissing moest nemen omdat men aan toekomstige productie-eisen wil kunnen voldoen. “Daarom was de beslissing tegen Itzehoe voor ons niet gemakkelijk,” verklaart CEO Ralf Haller. Het bedrijf zegt dat men vasthoudt aan de geplande eerste leveringsdata. Daaruit zou je kunnen concluderen dat het met die onrust wel meevalt.

Nieuwe CEO

De naam Ralf Haller is geen onbekende in de gelederen van ElectricBrands. Hij is namelijk de oprichter van het bedrijf en ook de uitvinder van de modulaire XBUS. De vorige CEO was Martin Henne. Hij zal de leiding overnemen van Evetta GmbH. Dit nieuw opgerichte bedrijf zal de kleine Evetta op de markt brengen.

Productie XBUS

Haller pakt met ElectricBrands dus de productie van de XBUS op. Zijn eerste taak is het zoeken naar een bedrijf dat de eindassemblage voor zijn rekening kan nemen. Daar is men uiteraard al mee begonnen. Haller: “Zoals meestal het geval is in de aut-industrie, assembleren teams en robotica een voertuig alleen op de hoofdproductielocatie. Afzonderlijke onderdelen uit verschillende productgroepen worden geleverd door leveranciers. Een hoofdlocatie moet daarom centraal gelegen zijn. Dit is ook het geval voor een fabrikant van lichte voertuigen. Duurzaamheid met korte leveringstrajecten, flexibiliteit en automatisering, evenals de opleiding van deskundigen (alle geslachten) zijn het neusje van de zalm bij ElectricBrands.”

Xbus elektrische offroad bestelwagen betaalbaar camper

ElectricBrands wil in de toekomst voldoen aan zowel de eisen van regelgeving als die op het gebied van duurzaamheid en concurrentiepositie. Daarom wil ElectricBrands in de toekomst haar producten zoals de XBUS bij contractfabrikanten laten produceren. Hiervoor zouden verschillende producenten in Duitsland en de Benelux-landen in aanmerking komen. Wij denken dan uiteraard meteen aan het Nederlandse VDL Nedcar, maar dat is slechts een van de mogelijke kandidaten. Aangezien ElectricBrands de productie nog dit jaar wil starten, zal er ongetwijfeld snel meer duidelijkheid zijn.

Vorig artikelVolgend jaar twee nieuwe modellen bij Xpeng
Volgend artikelZeekr 001 krijgt dankzij nieuwe accutechnologie een bereik van 1.000 kilometer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in