Mazda elektrisch testauto

Eindelijk meer bekend over elektrische Mazda’s

Het heeft lange tijd geduurd voordat Mazda iets concreets over haar plannen met betrekking tot elektrische en hybride auto’s vrij heeft gegeven. Tijdens een media-event werd onder de slogan “Sustainable Zoom-Zoom 2030” eindelijk wat meer verteld. En inderdaad, er komt binnenkort een elektrische Mazda.

Uiterlijk is nog onbekend

De première daarvan is al vrij snel, in oktober. Er waren al wat foto’s van een op de Mazda CX-lijkende elektrische auto, maar dat blijkt dus slechts een testmodel te zijn. Mazda heeft nog steeds niet verteld hoe die elektrische Mazda er echt uit gaat zien. Heel jammer, maar het is niet anders. In ieder geval mogen we betwijfelen of hij sterk op de CX-30 gaat lijken. Deze heeft een forse grill en die poets je natuurlijk niet zomaar weg. Wat Mazda wel duidelijk maakte is dat het echt “een volledig nieuw model” zal worden. We zullen dus nog even geduld moeten hebben tot oktober. Dan zal de autoshow van Tokyo ongetwijfeld het decor van de première van de eerste elektrische Mazda zijn.

Dit weten we wél

Mazda vertelde dat het in eerste instantie twee versies van de nieuwe elektromotor zal introduceren. De ene versie is een volledig elektrische versie, de andere heeft ook een range extender waarbij Mazda rept over een kleine, lichte en volgens de ontwikkelaars “uitzonderlijk stille” – hoe kan het ook anders- wankelmotor. De wankelmotor laadt de accu van de auto op wanneer dat nodig is zodat de actieradius hiermee een stuk groter is. Ook gaat het tanken (met de huidige stand van de techniek) van benzine ook een stuk sneller dan snelladen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven