accucapaciteit Lucid Air

Eindelijk meer bekend over de accucapaciteit van de Lucid Air

Anderhalve week duurt het nog, voordat de productieversie van de Lucid Air wordt gepresenteerd. In de aanloop naar die lancering onthult de startup iedere keer meer informatie. Dit keer over de accucapaciteit, iets waar wij met belangstelling naar uit keken.

Het enorme rijbereik van meer dan 800 kilometer van de Lucid Air deed ons al vermoeden dat het accupakket minstens 100 kWh zou zijn. Gezien de enorme ruimte die de Air naar eigen zeggen biedt, leek het ons een enorme uitdaging om die te combineren met een groot accupakket. Lucid Motors onthult nu dat de actieradius van 832 kilometer mede wordt bereikt door een 113 kWh accupakket. Hiermee krijgt de Lucid Air het krachtigste accupakket van alle in serie gebouwde elektrische auto’s. De accucapaciteit van de Tesla Model S is officieel niet bekendgemaakt maar insiders schatten die op 100 kWh.

Lucid Electric Advanced Platform

De Lucid Air maakt gebruik van het door Lucid Motors ontwikkelde ‘LEAP’-platform (Lucid Electric Advanced Platform). Met platform maakt het volgens Lucid Motors mogelijk om meer binnenruimte dan bij vergelijkbare modellen te realiseren. Het bedrijf spreekt zelfs over een “elektrisch ruimtewonder”. Een van de redenen hiervoor is de bijzonder compacte, ruimtebesparende accu. Zoals gebruikelijk bevindt het accupakket zich in de vloer van het voertuig. Met het LEAP-platform is het ook mogelijk om de grootste “frunk” (kofferbak voor) te realiseren. De Air heeft een frunk van meer dan 280 liter. Samen met de kofferbak heeft de Air in totaal 739 liter bagageruimte. Lucid Motors claimt dat de Air de grootste bagageruimte in zijn segment heeft, inclusief auto’s met verbrandingsmotor.

Lucid Air grote accu 113 kWh capaciteit

Lucid Space Concept

De Air is ontworpen volgens het “Lucid Space Concept”. Deze maakt het maakt het mogelijk om een voor zijn segment relatief compacte auto “een unieke combinatie van bereik, bruikbaarheid, prestaties en comfort” te geven. Lucid Motors claimt dat de Air de eerste elektrische auto die is ontworpen met het oog op een optimaal gebruik van het interieur.

“Het is relatief eenvoudig om een grotere actieradius te bereiken in elektrische voertuigen door geleidelijk aan meer accu’s toe te voegen. Dat is echter geen goede oplossing, want het verhoogt de kosten en het gewicht van het voertuig en verkleint de ruimte in het voertuig”, legt directeur Rawlinson uit. “We nemen de ‘smart range’ aanpak. Dit betekent dat Lucid Motors met de Lucid Air een uniek absoluut bereik kan bieden. Ook de toekomstige modellen kunnen met proportioneel kleinere accupacks een concurrerend bereik behalen. Dat betekent een aanzienlijke besparing in kosten, gewicht en ruimte.”

Eerste leveringen Lucid Air begin 2021

Het is de bedoeling dat de Air aan het eind van het jaar in productie gaat. De eerste leveringen aan klanten in de Verenigde Staten vinden begin 2021 plaats. Lucid Motors is van plan om in de nabije toekomst uit te breiden naar Europa en Azië. In het begin zal de Air worden aangeboden in de meest complete uitvoering met twee motoren en de grootste accu- en laadcapaciteit (DC: 300 kW, AC: 19,2 kW). In de VS beginnen de prijzen boven de 100.000 dollar. Lucid Motors is van plan om naast de Air ook andere elektrische auto’s te bouwen, waaronder een SUV.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven