zondag, 26 mei, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsEindelijk is hij er dan: de Porsche Taycan Cross Turismo

  Eindelijk is hij er dan: de Porsche Taycan Cross Turismo

  Porsche onthulde zojuist de nieuwe Taycan Cross Turismo. Hiermee breidt Porsche zijn eerste serie volledig elektrische sportwagens uit met een veelzijdig model. Hij is niet alleen een paar centimeter hoger, maar heeft ook een hogere bodemvrijheid. Geen echte terreinwagen, maar hij kan wel een beetje offroad rijden.

  Hoger

  De Porsche Taycan Cross Turismo is gebaseerd op de conceptstudie Mission E Cross Turismo. Die presenteerde Porsche op de Autosalon van Genève 2018. Uiteraard heeft de Taycan Cross Turismo, die een kleine vijf centimeter hoger is dan de normale Taycan, qua uiterlijk veel weg van deze conceptstudie. We hebben er de afgelopen tijd al de nodige foto’s en video’s van gezien. Zoals verwacht wordt het silhouet van de Taycan Cross Turismo bepaald door de aflopende daklijn. De designers van Porsche noemen die ook wel de ‘Flyline’. Dankzij die hogere daklijn hebben de inzittenden achterin de Cross Turismo in vergelijking met de Taycan 45 millimeter meer hoofdruimte. Met neergeklapte achterbank beschik je over maximaal 1.200 liter bagageruimte.

  Porsche Taycan Cross Turismo

  Veelzijdig

  Zoals gezegd is de Cross Turismo-versie een stukje veelzijdiger dan de normale Taycan. Dat uit zich onder anderen in nogal wat offroad-designelementen. Gelukkig hebben de Porsche-designers dat mooi weten te doseren en vinden we op deze ‘offroad’ Taycan gelukkig geen overdreven lading ‘plastic randjes’ Uiteraard ontkom je niet aan wat randen aan wielkasten, zijskirts en wat aanvullende beschermdelen, maar het oogt allemaal nog heel elegant.

  Er is ook een ‘Off-road Designpakket’. In dat geval heeft de Cross Turismo een tot 30 mm grotere bodemvrijheid. Ook heeft het pakket speciale elementen in de hoeken van de voor- en achterbumper en aan de uiteinden van de dorpels, die de auto tegen steenslag moeten beschermen. Het rijprogramma ‘Gravel Mode’ is standaard op alle uitvoeringen van de Taycan Cross Turismo. Dat maakt het makkelijker om met de Cross Turismo buiten de gebaande paden te rijden.

   

  Vier uitvoeringen

  De normale Porsche Taycan ging van start in twee uitvoeringen, de Turbo en Turbo S. Later kwam daar de 4S bij, en sinds kort is er ook een basisversie. Van de Porsche Taycan Cross Turismo zijn direct vanaf de marktintroductie al vier uitvoeringen beschikbaar. Al deze versies zijn standaard uitgerust met de Performance Battery Plus met een totale capaciteit van 93,4 kWh. Net als de Taycan heeft ook de Taycan Cross Turismo een systeemvoltage van 800 Volt in plaats van de gebruikelijke 400 Volt. Alle uitvoeringen hebben standaard vierwielaandrijving en adaptieve luchtvering. Kopers kunnen kiezen uit de volgende uitvoeringen:

  Taycan 4 Cross Turismo
  Motorvermogen 280 kW (380 pk), overboost-vermogen met Launch Control 350 kW (476 pk), acceleratie 0-100 km/u in 5,1 seconden, topsnelheid 220 km/u, bereik (WLTP) 389 – 456 km*. Consumentenadviesprijs: € 97.400.

  Taycan 4S Cross Turismo
  Motorvermogen 360 kW (490 pk), overboost-vermogen met Launch Control 420 kW (571 pk), acceleratie 0-100 km/u in 4,1 seconden, topsnelheid 240 km/u, bereik (WLTP) 388 – 452 km*. Consumentenadviesprijs: € 116.000.

  Taycan Turbo Cross Turismo
  Motorvermogen 460 kW (625 pk), overboost-vermogen met Launch Control 500 kW (680 pk), acceleratie 0-100 km/u in 3,3 seconden, topsnelheid 250 km/u, bereik (WLTP) 395 – 452 km*. Consumentenadviesprijs: € 159.300.

  Taycan Turbo S Cross Turismo
  Motorvermogen 460 kW (625 pk), overboost-vermogen met Launch Control 560 kW (761 pk), acceleratie 0-100 km/u in 2,9 seconden, topsnelheid 250 km/u, bereik (WLTP) 388 – 419 km*. Consumentenadviesprijs: € 193.200.

  rsche Taycan Cross Turismo

   

  Een Porsche met fietsendrager

  Het is even wennen, een Porsche met een stel fietsen achterop. Maar Porsche heeft voor de Taycan Cross Turismo een fietsendrager voor maximaal drie fietsen ontworpen. Deze stelt volgens de fabrikant nieuwe normen op het gebied van bediening, ergonomie, rijveiligheid en stabiliteit. Fijn is dat je de achterklep van de Cross Turismo ook met een beladen fietsendrager kunt laden. Het is een universele fietsendrager, die geschikt is voor verschillende soorten fietsen. Maar Porsche maakt van de gelegenheid gebruik om twee Porsche e-bikes te lanceren.

  In mei in de showroom

  Je hoeft nog niet (op afspraak) naar de showroom te hollen. De Porsche Taycan Cross Turismo staat namelijk pas in de loop van mei in de showroom van de Nederlandse Porsche Centra. Dan kun je nog even sparen. ?

  rsche Taycan Cross Turismo

  rsche Taycan Cross Turismo

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  Europese automarkt in april: EV’s maken een comeback, hybride blijft populair

  De Europese automarkt leek begin dit jaar even in het slop te raken, maar de cijfers van april 2024 laten een ander beeld zien. Met een groei van 13,7% in nieuwe autoregistraties ten opzichte van april 2023 is er weer sprake van een positieve trend. Auto’s met een hybride en volledig elektrische aandrijving winnen onverminderd aan populariteit.

  e-Videos