Eindelijk een écht elektrische variant van de Volkswagen Transporter

elektrische Volkswagen e-Transporter 6.1

Volkswagen heeft met de ID.Buzz al een elektrische bestelwagen annex personenbus in het programma. Maar natuurlijk mag ook een elektrische variant van de Volkswagen Transporter niet ontbreken. Met de introductie de Transporter T7 kondigt Volkswagen nu ook een volledig elektrische variant van de iconische ‘Bulli’ aan.

Elektrische Bulli

Voor wie de naam ‘Bulli’ niet kent: zo wordt dit legendarische bestelbusje in Duitsland genoemd.  Maar de nieuwe generatie biedt meer dan een nieuwe aandrijflijn. De afmetingen zijn bijvoorbeeld ook een beetje toegenomen. Hij biedt met een lengte van 5.050 mm, een wielbasis van 3.100 mm en een breedte van 2.032 mm weer wat meer ruimte. Deze upgrades vertalen zich naar een royaler laadvolume van 5,8 tot 9,0 kubieke meter en een hoger laadvermogen tot 1,3 ton​. Volgens Volkswagen zijn ook de rijeigenschappen en het comfort van de Transporter verbeterd.

elektrische Volkswagen e-Transporter 6.1

Keus uit vier verschillende motoren en twee accupakketten

Maar voor ons is de grootste verbetering natuurlijk de elektrische e-Transporter, die beschikbaar zal zijn in maar liefst vier krachtige versies, met een aandrijflijn van 85 kW (116 pk), 100 kW (136 pk), 160 kW (218 pk) of 210 kW (286 pk). De instapversie is uitgerust met 54 kWh accupakket, terwijl de andere versie over een 83 kWh accu beschikken.

Hoewel Volkswagen nog geen specifieke details over de actieradius heeft vrijgegeven, suggereren de accupakketten een bereik dat nagenoeg alle zakelijke behoefte zal kunnen dekken​. Dankzij de verschillende motoren en accupakketten hebben kopers echt alle keus, ongeacht of hun e-Transporter in de stedelijke jungle of daarbuiten moet opereren. Of het nu gaat om snelle ‘last mile’ leveringen of langere trajecten, de e-Transporter is ontworpen om te presteren.

elektrische Volkswagen e-Transporter 6.1

Van bestelwagen tot Caravelle

Daarnaast zal de elektrische Volkswagen e-Transporter T7 verkrijgbaar zijn in een opmerkelijk groot aantal carrosserievarianten. Er is keus uit een flink scala aan varianten zoals de gesloten bestelwagen, dubbele cabine, Kombi, pick-up dubbele cabine en Caravelle. Met daarbij de opties voor een verhoogd dak of verlengde wielbasis, biedt Volkswagen een oplossing voor elk type onderneming, vervoerstaak of avontuur​. Volkswagen heeft overigens ook een vierwielaangedreven variant van de e-Transporter in de planning staan. Verder verwachten we dat ook de e-Transporter (op termijn) geschikt zal zijn voor bi-directioneel laden.

Vleugje Ford

De nieuwe Transporter zal ongetwijfeld ook aan de Ford Transit Custom doen denken. Dat komt omdat Volkswagen en Ford op dat gebied een samenwerkingsverband zijn aangegaan. Daardoor wordt de T7 een soort van zustervoertuig van de Transit Custom. Hierbij kun je je afvragen hoe uniek de nieuwe Transporter T7 zal zijn, en of hiermee eigenlijk geen einde komt aan de geschiedenis van dit roemrijke bestelbusje.

Vorig artikelElektrische Porsche Macan zo goed als klaar voor marktintroductie
Volgend artikelNIO ET7 haalt een bereik van ruim duizend kilometer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in