Efteling Eneco laadpark

Efteling en Eneco openen grootste laadpark van de Benelux

De Efteling heeft samen met Eneco een groot oplaadpark voor elektrische auto’s geopend. Zodra de Efteling na de lockdown weer open mag, is de Efteling niet alleen een themapark maar ook het grootste laadpark van de Benelux. Er kunnen tot 174 elektrische auto’s tegelijk worden opladen.

Uiteraard waren er al de nodige oplaadpunten op de Efteling. Eneco, dat een tijdje geleden de aanbesteding voor deze opdracht won, plaatste 60 nieuwe laadpalen, elk met twee oplaadpunten. Daarmee komt de Efteling op een totaal van 87 laadpalen met 174 oplaadpunten.

Eneco geeft in het persbericht geen informatie over het soort oplaadpunten maar op de website van de Efteling staat dat het ‘normale’ AC-laders met een Type 2 aansluiting zijn. Bezoekers kunnen de QR-code op de laadpaal scan deze voor aanwijzingen en de actuele laadprijs, afrekenen kan met de laadpas, creditcard of pinpas. Reserveren van een oplaadpunt is niet mogelijk. Bestuurders van een elektrische auto kunnen bij aankomst bij een parkeerwachter naar een beschikbaar oplaadpunt vragen. Zo kunnen de bezoekers van Efteling de accu van hun elektrische auto tijdens hun bezoek misschien niet helemaal vol laden, maar in ieder geval voor een behoorlijk deel.

CO2-neutraal

De oplaadpunten maken volgens het persbericht alleen gebruik van elektriciteit van Europese zonne- en windenergiecentrales. Tegen 2030 wil het themapark overigens volledig CO2-neutraal zijn. “De realisatie van deze extra oplaadpunten past perfect in dit streven”, zegt Fons Jurgens, CEO van de Efteling. “Ik ben erg trots dat we het grootste laadpark van de Benelux hebben!” Jurgens zegt ook dat het park zo snel mogelijk “op een verantwoorde manier” weer open zal gaan.

“Eneco eMobility en de Efteling voorzien in de groeiende behoefte voor laadmogelijkheden voor elektrische auto’s”, vertelt Joris Laponder, Chief Commercial Officer (CCO) bij Eneco eMobility. Hij is verheugd met deze nieuwe stap in de samenwerking. “Bezoekers van de Efteling kunnen zorgeloos laden tijdens hun bezoek. De laadpunten zijn daarmee niet alleen duurzame investering, maar ook een extra service voor de bezoekers van de Efteling. Dat we dit samen mogen neerzetten, is echt een goede stap op weg naar duurzame mobiliteit.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven