donderdag, 9 februari, 2023
Meer...
  Homee-NieuwsEerste modellen van Seres staan nog dit jaar in de Nederlandse showrooms

  Eerste modellen van Seres staan nog dit jaar in de Nederlandse showrooms

  Het Amerikaanse automerk Seres maakt nog dit jaar zijn debuut in Nederland. Het eerste model dat Seres in Nederland aan zal bieden, is de Seres 3. Dit is een mid-size SUV, die binnen twee weken bij negen Nederlandse dealerbedrijven in de showroom zal staan.

  En zo maakt Seres, een merk waarvan in Europa nog bijna niemand had gehoord, opeens een (bescheiden) bliksemstart in Europa. Een paar weken geleden bereikte ons al het nieuws dat de Seres 3 in Duitsland in de showrooms staat te pronken. Het Amerikaanse merk wil overigens ook in België en Zweden voet aan de grond zien te krijgen. De Green Mobility Group Europe B.V. (GMGE) is aangesteld als Nederlandse importeur.

  Ook uit Silicon Valley

  De auto’s van Seres worden gebouwd in een fabriek waar vroeger ook auto’s voor Mercedes en Hummer werden gebouwd, de ‘American Commercial Assembly Plant’ in Mishawaka, Indiana. De hoofdvestiging van Seres is, net als die van Tesla, in het Californische Silicon Valley gevestigd. Het kan dus ook niet anders of een van de drijvende krachten achter Seres heeft zijn roots bij Tesla liggen. En dat klopt ook, want voormalig topman Martin Eberhard was, ver voor de tijd van Elon Musk, zelfs een van de grondleggers en tot 2008 ook de eerste CEO van Tesla. Eberhard richtte vervolgens een bedrijf in elektrische aandrijflijnen op. Dit bedrijf, inEVit, werd een paar jaar geleden door SF Motors overgenomen. En SF Motors werd onlangs omgedoopt tot Seres. Na die overname werkte Eberhard er nog een tijdje als hoofd van de ontwikkelingsafdeling. Tegenwoordig schijnt hij bij Tiveni betrokken te zijn, een bedrijf dat iets met ‘intelligent EV battery systems’ doet.

  Seres 3 SUV elektrisch goedkoop

  Seres 3

  De belofte van Seres is, dat het duurzaam autorijden voor iedereen bereikbaar wil maken. In dat verband is het jammer dat de importeur nog geen prijs bekend heeft gemaakt. Deze zal waarschijnlijk rond de 35.000 euro bedragen. De Seres 3, is qua formaat vergelijkbaar met bijvoorbeeld de MZ ZS EV, Hyundai Kona en Kia e-Niro. De auto is 4,39 meter lang, 1,85 meter breed en 1,65 meter hoog. Met de 120 kW elektromotor en een 52,5 kWh accupakket, waarmee hij een WLTP-actieradius van 329 kilometer haalt. AC-laden gaat met 6,6 kW, aan de DC-snellader kun je de accu binnen 30 minuten tot 80 procent opladen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Rose Reveal Plus: een e-bike die eruitziet als een gewone racefiets

  Bij de meeste e-bikes zie je al van afstand dat het geen normale fiets is. Niet iedereen is daar erg van gecharmeerd. Daarom heeft het Duitse Rose Bikes de Reveal Plus ontwikkeld. Een elektrische racefiets die qua uiterlijk amper te onderscheiden is van een normale racefiets. Je zou er bijna mee kunnen valsspelen.

  e-Videos