Eerste leveringen Peugeot E-3008 verwacht in eerste kwartaal volgend jaar

Peugeot E-3008

De nieuwe Peugeot E-3008 is nu te bestellen. Met de lancering van de Peugeot E-3008 zet het Franse merk met de leeuw een volgende stap. Deze geheel nieuwe elektrische SUV belooft niet alleen een grote actieradius maar ook een verfrissend, elegant en sportief uiterlijk. Of hij gezien de vrij hoge prijs een succes wordt, is nog afwachten.

Duurder dan Model Y

In Nederland staat alles de laatste maanden in het teken van de magische grens van 45.000 euro. Dat is de maximale cataloguswaarde om voor de SEPP-subsidie in aanmerking te komen. Maar voorlopig kost de elektrische Peugeot E-3008 minstens 3.000 euro meer. Na aftrek van die subsidie kost deze overigens zeer fraaie Peugeot ongeveer 6.000 euro meer dan een Tesla Model Y. Dat lijkt een no-brainer voor mensen die geen uitgesproken fan van het Franse merk zijn.

Prijzen en leaseopties

Laten we eerst eens naar de prijzen van de E-3008 kijken. De E-3008 is op dit moment geprijsd vanaf € 48.190 (fiscale waarde: € 47.020). Maar die prijs geldt voor het Allure-niveau. Meestal heeft Peugeot ook een goedkopere Activ-uitvoering in het assortiment. Als Peugeot die ook toevoegt, en ook bij de specificaties nog wat water bij de Franse wijn, doet, dan komt die 45.000 natuurlijk weer in zicht. De E-3008 is uiteraard ook beschikbaar voor leasing vanaf € 759 per maand (inclusief BTW) voor private lease en vanaf € 609 per maand (exclusief BTW) voor full operational lease​

Wat krijg je voor dat geld? Een behoorlijk compleet uitgevoerde elektrische SUV, en nog completer als je de GT kiest, met opties zoals 19-inch lichtmetalen wielen, keyless entry, Peugeot Pixel LED-technologie, geavanceerde rijhulpsystemen en een HD-achteruitrijcamera.

Peugeot E-3008

Nog wachten op de beloofde 700 kilometer

Maar qua specificaties laat Peugeot nog niet helemaal zijn tanden zien. Zo was er sprake van een actieradius van ongeveer 700 kilometer. Maar vooralsnog zit er een 73 kWh accu onder de bodem, goed voor een actieradius van 525 km (WLTP). Die combineert men overigens met een 154 kW (210 pk) elektromotor. In de nabije toekomst komt er ook een versie met een 98 kWh accu, die naast een 167 kW (230 pk) elektromotor ook de eerder beloofde actieradius van ongeveer 700 km (WLTP) zal bieden. ​

Eerste leveringen waarschijnlijk in eerste kwartaal 2024

De komst van de nieuwe E-3008, die op het splinternieuwe SLTA-medium platform van Stellantis staat, luidt een nieuw hoofdstuk voor Peugeot in. Het is de eerste personenwagen van het Franse merk met een aandrijflijn en efficiëntie die zich met de allerbesten kan meten. Met de Peugeot E-3008, geproduceerd in de Peugeot-fabriek in Sochaux, wil het Franse merk vooroplopen in de elektrische revolutie. Met een geplande levering in het eerste kwartaal van 2024, staat de Peugeot E-3008 klaar om de Europese wegen te veroveren​. Nu nog afwachten of de prijsstelling dit verwachte succes niet in de weg staat.

Peugeot E-3008

Vorig artikelPolestar 2 BST Edition 230: kiezen maar, voor welke kleur moeten we gaan
Volgend artikelElektrificatie van vrachtwagentrailers: een slimme tussenoplossing?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in