Kleinere Tesla

Eerste exemplaren van Model Y misschien al in februari geleverd en mogelijk een kleinere Tesla!

Het zou ook ontzettend logisch zijn, een kleiner Tesla model. Een aantal autofabrikanten brengt dit jaar een compacte elektrische auto op de markt. Daar moet dus een markt voor zijn. Zouden de schetsen die nu opduiken, op een kleiner Tesla model duiden? En goed nieuws, de eerste leveringen van Model Y zijn volgende maand!

Kleinere Tesla op komst?

Tesla communiceerde via de Chinese chatdienst WeChat dat het nieuwe medewerkers zoekt voor het designcentrum. Daarbij werden ook afbeeldingen meegestuurd van onder anderen een kleinere auto, die aan het logo te zien onmiskenbaar een Tesla is. Ook kun je duidelijk zien dat het een auto is, die beduidend compacter is dan een Model 3 of Model Y. Tesla hult zich in stilzwijgen over de schets. Een tijdje geleden vertelde Tesla dat er voorlopig geen sprake is van een nieuw model. Maar er komt bij de nieuwe Gigafactory in China niet voor niets een designcentrum, waarvoor Tesla medewerkers die zoekt. Elon Musk zei dat als er een elektrische auto in China wordt ontwikkeld, dat het echt iets bijzonders zou zijn. Het kan dus bijna niet anders of er moet daar wel een nieuwe auto worden ontwikkeld. Maar of het de auto op bovenstaande afbeelding is en wanneer hij komt, dat moeten we nog zien.

Tesla Model Y

Model Y misschien al over twee weken in productie

Een tijdje geleden schreven we al dat de Tesla’s Model Y eerder in productie gaat. De productie zou zelfs zes maanden eerder dan gepland starten. Er werd zelfs gezegd dat Model Y al in het eerste kwartaal van 2020 wordt geleverd. Die geruchten worden sterker. Tesla-insiders hebben aangegeven dat het bedrijf binnen twee weken, dus begin februari 2020, kan beginnen met het leveren van het eerste Model Y. Dat valt te herleiden uit onderstaand Twitterbericht van Moez:

Moez sprak met een Tesla medewerker die aangaf dat Tesla’s nieuwste model – dat ook het meest succesvolle model moet worden – op het punt staat te worden uitgebracht. Dit, in combinatie met het feit dat de voertuigidentificatienummers (VIN’s) van het model Y nu doorzoekbaar zijn, Model Y nu ook terug te vinden is in Tesla’s fabrikantenlijst op de NHTSA-website en er ook een CARB-certificaat van het model Y door de California Air Resources Board (CARB) is uitgegeven, zijn allemaal tekenen dat we niet lang meer op Model Y hoeven te wachten.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven