vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...
  Homee-NieuwsEerste Europese Voyah-vestiging geopend in Oslo

  Eerste Europese Voyah-vestiging geopend in Oslo

  Het is altijd een beetje afwachten of een Aziatische startup inderdaad de Europese markt op gaat. Ook Voyah, het ‘elektrische premium merk’ van het Chinese Dongfeng, had dit aangekondigd. En Voyah heeft zowaar zijn eerste showroom buiten China geopend in de Noorse hoofdstad Oslo.

  Voyah is in navolging van Xpeng en Nio de derde Chinese autofabrikant die Noorwegen gebruikt als springplank om de Europese markt te betreden, en daar ook een eigen showroom opende. In Noorwegen zijn ook elektrische auto’s van BYD, SAIC, Weltmeister en Hongqi verkrijgbaar maar die worden daar via plaatselijke distributeurs aangeboden.

  Showroom

  Ook zal men dit jaar nog de eerste voertuigen van Voyah in Noorwegen afleveren. De opening van de Voyah-showroom aan de Klingenbergatta in het centrum van Oslo werd gecombineerd met de lancering van de Free. Dit is een elektrische SUV waarvan de leveringen in Noorwegen zijn gepland voor het vierde kwartaal van dit jaar. Geïnteresseerden kunnen deze zomer al de eerste proefritten maken.

  Voyah Free SUV

  Voyah Free

  We hebben al eerder over de Free geschreven. Dit is een behoorlijk grote SUV met een lengte van 4,90 meter. Hij zal worden aangeboden met achterwiel- en vierwielaandrijving en zal ook met een derde zitrij beschikbaar zijn.

  De versie met achterwielaandrijving heeft een vermogen van 255 kW en een 88 kWh-accupakket, waarmee hij een NEDC-actieradius van 505 kilometer haalt. Het model met vierwielaandrijving heeft met 510 kW het dubbele vermogen. Deze heeft ook een 88 kWh-accupakket, de actieradius is in dit geval 475 kilometer, ook volgens de behoorlijk optimistische NEDC-norm. In China is er ook een versie met een aanzienlijk kleiner accupakket en range-extender. Die zal Voyah waarschijnlijk niet in Europa aanbieden.

  Men heeft nog geen prijzen voor de Europese markt bekendgemaakt. In China kost de Free om en nabij de 50 mille.

  Elektrische Voyah Free SUV

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  - Advertisment -

  e-Nieuws

  Met het verbod op benzineauto’s vanaf 2035 komt de schone stad dichterbij

  Vanaf 1 januari 2035 is het niet meer mogelijk een nieuwe auto op benzine, diesel of gas aan te schaffen. Hoog tijd dus om ons klaar te maken voor deze verandering, en de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen.

  e-Videos