Elektrische Lamborghini Estoque

Eerste elektrische Lamborghini wordt mogelijk op basis van Estoque conceptcar ontwikkeld

De Estoque conceptcar uit 2008 zou volgens Maurizio Reggiani, Lamborghini’s hoofd R&D, wel eens de basis kunnen vormen voor de eerste volledig elektrische Lamborghini. In deze vierdeurs GT wordt de eigen supercondensatortechnologie mogelijk gecombineerd met het PPE-platform van de Volkswagen Group.

Synergie

Het zou de zoveelste keer zijn dat de e-mobiliteit de grenzen tussen merken doet vervagen. De synergie tussen merken, en met name als ze zoals Lamborghini en Porsche onder de Volkswagen Group vallen, zorgt soms voor wonderbaarlijke combinaties. Een aantal jaren geleden zou het absoluut ‘not done’ zijn als er Porsche techniek in een Lambo zou worden verwerkt en andersom. Tegenwoordig is dat ‘business as usual’.

Vierdeurs GT

Met de Urus heeft Lamborghini een nieuwe, grotere doelgroep gevonden. De verkoopaantallen van de Urus waren dan ook boven verwachting. De automobielfabrikant uit Sant’Agata Bolongese, die aanvankelijk een elektrische supercar wilde ontwikkelen, kiest daarom ook nu weer voor een auto die een grote doelgroep aanspreekt. In plaats van die supercar gaat Lamborghini een volledig elektrische 2+2 ontwikkelen. De keuze zou dan moeten vallen op de Estoque, een model dat in 2008 als conceptcar werd gepresenteerd maar nooit in productie werd genomen.

Elektrische Lamborghini Estoque

 

Supercondensator?

Wat is er logischer dan shoppen in de winkel van je familie? Dan zou de eerste elektrische Lamborghini kunnen worden gebouwd op een aangepaste versie van het PPE-platform waarop ook de Porsche Taycan en de toekomstige Audi e-tron GT worden gebouwd. Omdat het toch een echte Lamborghini moet worden zal er ook geheel eigen techniek moeten worden toegepast. De eigen supercondensators uit de Sián bijvoorbeeld. Hiermee zou je de auto ook een stuk lichter kunnen bouwen, wat de prestaties uiteraard ten goede komt. Voor wie niet bekend is met die supercondensator: deze vervangt de normale Li-Ion accu, kan drie keer zoveel energie opslaan en is ook nog eens vele malen lichter.

Timing

Maurizio Reggiani vertelt ook aan Autocar dat dit wel eens het goede moment voor Lamborghini kan zijn om een volledig elektrische auto te ontwikkelen. De keuze voor een 2+2 GT heeft ook praktische overwegingen omdat er dan gebruik kan worden gemaakt van het PPE-platform. Omdat van een 2+2GT ook wat minder extreme prestaties worden verwacht, kan zo’n model sneller en goedkoper worden ontwikkeld. Evengoed geeft Reggiani aan dat ook de verwachtingen voor een elektrische Lamborghini hoog zullen zijn en dat de auto daarom bijvoorbeeld een bovengemiddelde actieradius moet krijgen.

Elektrische Lamborghini Estoque

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven