Eerste elektrische bestelwagens van BrightDrop rollen van de band

Brightdrop EV410

Begin dit jaar introduceerde General Motors haar nieuwe merk BrightDrop, dat emissievrije bestelwagens gaat maken. Denk niet dat de ontwikkeling van een nieuwe product bij grote multinational altijd jaren moet duren: de eerste elektrische bestelwagens rollen nu al van de band.

Extreem korte ontwikkelingstijd

Het is natuurlijk geen verrassing dat GM allang was begonnen met de ontwikkeling van de EV600 bestelwagens toen met Brightdrop negen maanden geleden introduceerde. Maar evengoed vestigde men binnen General Motors (GM) een nieuw record. Op het moment dat de productiestart wordt aangekondigd, is het twintig maanden geleden dat men aan de ontwikkeling van de EV600 begon.

Volgens GM is de snelle doorlooptijd grotendeels te danken aan het veelzijdige Ultium-platform en de geavanceerde virtuele ontwikkelingsprocessen. Die processen ontwikkelde GM aanvankelijk voor de GMC Hummer maar worden nu dus ook voor andere modellen gebruikt. Omdat de elektrische Brightdrop bestelwagens in een ongekend korte periode zijn ontwikkeld, kunnen ze al voor de kerstdrukte worden ingezet. Ze gaan namelijk deel uitmaken van de FedEx Express vloot.

GM zal de eerste kleine EV410-producties uitbesteden. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de ombouw van de CAMI-assemblagefabriek in het Canadese Ingersoll. Daar zal in november 2022 de uiteindelijke productie van de Brightdrop EV410 starten.

Brightdrop EV410Brightdrop EV410

De EV600 was een van de eerste modellen van BrightDrop-producten die men begin dit jaar aankondigde. Nu het een concreet productiemodel is geworden, heet hij EV410. De 7,31 m lange elektrische bestelwagen heeft een actieradius van 400 km. De laadruimte heeft een volume van 17 m³ welke met 1.000 kg mag worden belast. Bijzonder is het feit dat de EV600 standaard is voorzien van vierwielaandrijving. GM schat de potentiële jaarlijkse besparing op de bedrijfskosten, vergeleken met een bestelwagen met dieselmotor, op meer dan 7.000 dollar.

Holistische oplossingen

BrightDrop wil uiteindelijk een volledige range van emissievrije bestelwagens en relevante oplossingen op de markt brengen. Hierbij wil men de snelle innovatie en flexibiliteit van een tech-startup combineren met de schaalgrootte en productiemogelijkheden van General Motors.

Travis Katz CEO van BrightDrop: “Nu de vraag naar e-commerce blijft toenemen en de gevolgen van klimaatverandering wereldwijd als nooit tevoren worden gevoeld, is het noodzakelijk dat we snel actie ondernemen om de uitstoot te verminderen. BrightDrop’s holistische leveringsoplossingen zijn ontworpen om te helpen deze uitdagingen frontaal aan te pakken.”

Vorig artikelVolledig automatisch snelladen met Siemens Autonomous Charging System
Volgend artikelDe Genesis GV60 wordt een sportieve cross-over op E-GMP architectuur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in