BYD Tang EV

Eerste eenheden BYD Tang EV onderweg naar Noorwegen

Noorwegen blijft een aantrekkelijke markt voor Chinese automerken. Xpeng en NIO gebruiken de Noorse markt als springplank voor de Europese markt. BYD kennen we hier al van de elektrische bussen en bedrijfswagens maar gaat in Europa ook personenwagens aanbieden, om te beginnen in Noorwegen.

Afgelopen maandag verscheepte BYD vanuit Shanghai de eerste honderd eenheden van de Tang EV naar Noorwegen. De grote Chinese autofabrikant wil in augustus de eerste exemplaren aan klanten leveren. BYD zegt samen te werken met RSA. Dit Noord-Europese bedrijf zal voor BYD de marketing, verkoop, aftermarket en onderdelenleveringen gaan verzorgen. Men wil dit jaar in totaal 1.500 nieuwe voertuigen naar Noorwegen verschepen.

BYD Tang EV

Blade-accu

De Tang EV is een elektrische SUV zoals we wel vaker bij de Chinese fabrikanten zien. Hij is behoorlijk groot en ruim en heeft zeven zitplaatsen. Bijzonder is dat de BYD Tang EV een zogenaamde Blade-accu heeft. Deze biedt volgens de fabrikant een verbeterde veiligheid en groter bereik. De BYD Tang EV heeft een bereik van meer dan 500 km volgens de verouderde NEDC-norm. De W en ondersteunt super opladen. Voor de voertuigen die in Noorwegen verkocht zullen worden, heeft de autofabrikant aanpassingen gemaakt in overeenstemming met de lokale regelgeving. De prijs van de Noorse versie zal 599.900 Noorse kronen (72.479 dollar) bedragen.

Xpeng en NIO

Ook het Chinese merk Xpeng ziet Noorwegen als de toegangspoort tot de Europese markten. In september vorig jaar exporteerde Xpeng zijn eerste partij van de G3’s naar Noorwegen. Begin dit jaar verscheepte het nog een partij nieuwe voertuigen. Begin vorige maand kondigde NIO officieel zijn intrede op de Noorse markt aan. NIO zal in Noorwegen de ES8, zijn eerste in serie geproduceerde model op de markt brengen en ook zijn ‘battery swap’ dienst aan gaan bieden. De eerste leveringen vinden in september plaats, een maand later dan de levering van de BYD Tang EV.

BYD Tang EV

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven