Eneco loadbalancing tweede EV laadpunt thuis

Een tweede EV: vier antwoorden en drie tips

Wat verandert er nu jullie niet één, maar twee EV’s op de oprit hebt staan? Kunnen jullie nu één laadpas gebruiken, worden de stroomkosten nog steeds verrekend en is het tijd voor een tweede thuislaadpunt? Eneco eMobility denkt met jullie mee en geeft vier antwoorden en drie tips.

1) Kunnen we één laadpas gebruiken wanneer we beiden laden aan het thuislaadpunt? 

Dat kan, maar alleen als jullie allebei een laadpas van Eneco eMobility hebben. De kosten voor het laden worden dan op die pas in rekening gebracht. Wanneer één van jullie twee least, dan raden we aan dat de leaser de laadpas van de leasemaatschappij gebruikt, zodat de laadkosten daarop terechtkomen.

2) Ontvangen we de verrekening van de stroomkosten ook met twee EV’s?

Ja zeker, het maakt niet uit hoeveel EV’s jullie voor de deur hebben staan, jullie ontvangen altijd de verrekening van de stroomkosten.

3) Is het nodig om een tweede laadpunt aan te schaffen?

Nodig is het niet en we vinden het, in dit geval, ook niet de beste laadoplossing. Een tweede laadpaal vraagt namelijk om zo’n grote stroomcapaciteit, dat er een tweede huisaansluiting moet worden geïnstalleerd. Het is dus een vrij kostbare oplossing die de nodige werkzaamheden met zich meebrengt.

Benieuwd welke laadoplossingen we wel aanraden en naar onze tips voor het opladen van twee EV’s aan één laadpaal? Lees dan hier het hele artikel.

3 Comments

 • Rick| 26/08/2019 bij 18:59

  @ Tijs, er staat toch duidelijk dat dit nieuws is geplaatst als e-Partner nieuws. Dit is inderdaad geen artikel wat geplaatst is door onze redactie.

 • Tijs| 26/08/2019 bij 18:47

  Volgens mij hoort er bij een advertentie/infomercial bij te staan dat dit artikel een advertentie is…

 • Ad van der Meer| 25/08/2019 bij 22:05

  Een tweede laadpunt betekent niet noodzakelijk een zwaardere belasting van de huisaansluiting. Met de juiste laders kan de stroom verdeeld worden of kan het zo geïnstalleerd worden dat de één na de andere EV geladen wordt zonder dat de kabel in de andere EV gestopt hoeft te worden.
  Het is dus een comfort kwestie. Je gaat er ‘s nachts niet om 3 uur uit om de kabel om te gooien.

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*  U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Terug naar boven