Cyberhome house Cybertruck

Een Cyberhome voor de Cybertruck

Het blijft ongelooflijk wat een buzz de Tesla Cybertruck veroorzaakt. Niet alleen vanwege het extravagante uiterlijk of het fiasco met de ‘onbreekbare’ ramen tijdens de onthulling. De Cybertruck biedt ook inspiratie voor de meest uiteenlopende zaken. Nu komt er weer een Cyberhome voorbijschuiven.

Bescherming tegen extreme situaties

De Russische architecten van het in Sint-Petersburg gevestigde Modern House bedachten een huis in Cybertruck-design. Niet alleen het uiterlijk is erop geïnspireerd, het huis is zelfs ontworpen om te beschermen tegen extreme situaties zoals zombie apocalypses en nucleaire bedreigingen. Ook heeft het Cyberhome een speciaal voor de Tesla Cybertruck gebouwde lift. Het gebouw heeft meerdere verdiepingen en houdt een beetje het midden tussen een huis en een bunker. De schuine wanden zijn vervaardigd van monolithisch gewapend beton. De constructie is verstevigd met een extra zware stalen constructie om bestendig te zijn tegen externe invloeden, zowel mechanisch als elektrisch. De veiligheid wordt vergroot door gepantserde ramen, metalen luiken en luchtsluizen. In het midden van het atrium bevindt zich de autolift voor de Cybertruck.

Eerste Cyberhome is al verkocht

De kosten voor een Cyberhome beginnen bij 865.000 dollar. Hiervoor krijgt de koper een huis dat is ontworpen voor zes tot zeven personen. Het huis heeft een leefruimte van 300m2 en een inwendige vloeroppervlakte van 15 x 20 meter. Uitwendig heeft het huis een formaat van 25 x 30 meter. “Klanten komen vaak naar ons toe met unieke verzoeken die moeten worden ingewilligd. Daarom hebben we het Cyberhome als blik in de toekomst ontworpen. Het project is bedoeld als een architecturaal spel, maar verrassend genoeg hebben we al de eerste aanvragen ontvangen,” vertelt Alex Wizhevsky, hoofdarchitect van Modern House. Er schijnt volgens de ontwerpers van het Modern House ook al een opdracht voor het Cyberhuis te zijn. Dit nogal ongebruikelijke ontwerp zou binnenkort dus wel eens werkelijkheid kunnen worden.

foto: © Modern House

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven