Ebusco levert eind 2020 156 elektrische stads- en streekbussen aan Transdev

Ebusco levert eind 2020 156 elektrische stads- en streekbussen aan Transdev, moederbedrijf van Connexxion. Met deze order is een totale waarde gemoeid van ongeveer 130 mio Euro. De bussen dragen bij aan schoner en stiller busvervoer in de regio’s Amsterdam en Haarlem.

Vanaf medio november 2020 zullen 156 nieuwe elektrische Ebusco stads- en streekbussen in de regio’s ten zuiden van Amsterdam (waaronder ook Schiphol valt) en rond Haarlem gaan rijden. Dit alles onder de vlag van Connexxion (onderdeel van Transdev). Deze elektrische bussen vervangen de huidige diesel en aardgasbussen.

Grote bijdrage aan de klimaatdoelstellingen

 Met de bussen levert Transdev een belangrijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. Ebusco is daarmee voor Transdev een belangrijke partner in het verbeteren van de luchtkwaliteit.  De elektrische bussen van Ebusco dragen bij aan de actuele luchtvervuilingsproblematiek / stikstofproblematiek. Elke bus levert 1 kg CO₂ reductie op per gereden kilometer. Uitgaande van deze order levert dit dus per jaar meer dan 15 mio kg CO₂ reductie op en over de gehele contract periode 180 mio kg CO₂.

Veel innovaties in deze nieuwe bussen

 Met het binnenhalen van deze order levert Ebusco in één jaar tijd het grootste aantal emissieloze bussen in één levering in Europa ooit. Transdev heeft gekozen voor Ebusco vanwege de lange afstanden die gereden kunnen worden met deze bus (350 km), zonder te hoeven opladen. Dit scheelt in de kosten die gemaakt moeten worden qua laadinfrastructuur en oplaadtijd. “Dat is een enorme uitdaging die we met beide handen aangrijpen. We hebben als bedrijf inmiddels ruim 7 jaar ervaring opgedaan met elektrische bussen en laders en weten hoe we met dit bijltje moeten hakken” aldus Peter Bijvelds, CEO Ebusco. “We passen de nieuwste innovaties toe op onder andere het gebied van gewichtsbesparing, batterijtechnologie, warmtepomp en laadinfrastructuur. De LFP-technologie batterij in deze bussen is de beste en veiligste batterij die er op de markt is. Door de combinaties van deze innovaties kunnen deze bussen minimaal 350 km rijden op één accu”.

Ondertussen presenteert Ebusco de derde generatie van zijn elektrische bus op Busworld in Brussel. Dankzij een verdere gewichtsreductie van 33 procent zou de Ebusco 3.0 tot 500 kilometer reikwijdte hebben. Omdat het model door het grote bereik de hele dag door moet kunnen rijden is er geen snellaadmogelijkheid ingebouwd. De Ebusco 3.0 is uitsluitend ingericht voor laden op de remise tijdens de nachtelijke uren.

Vorig artikelSolaris presenteert nieuwe O-bus en batterijen voor de Urbino
Volgend artikelFord: Nieuwe laadservice met NewMotion-verbinding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in