E-Works Mobility elektrificeert nieuwe en gebruikte Mercedes Sprinters

E-Works Mobility Heero besetelwagen elektrisch

Het in 2017 opgerichte E-Works Mobility hield zich tot nu toe bezig met het elektrificeren van klassieke (sport)wagens. Nu kondigt het Duitse bedrijf de Heero aan, een op de Mercedes Sprinter gebaseerde, geëlektrificeerde bestelwagen.

Krachtigste elektrische bestelwagen ter wereld

Met een vermogen van 180 kW is de Heero een stuk krachtiger dan wat Mercedes-Benz zelf biedt. Daarnaast heeft de Heero dankzij het accupakket van 110 kWh (96 kWh effectief) een actieradius van zo’n 400 kilometer en kun je er ook een aardige aanhanger mee trekken. Met deze actieradius loopt E-Works voor op concurrenten zoals Mercedes, Volkswagen en MAN. Deze bieden zelf ook elektrische bestelwagens aan, maar deze zijn aanzienlijk minder krachtig en hebben bovendien een kleiner bereik.

Overigens lijkt het er wel op dat de Heero zijn titel van “krachtigste elektrische bestelwagen ter wereld” binnen afzienbare tijd alweer kwijt is. Binnenkort introduceert Ford immers de nog iets krachtigere E-Transit.

E-Works Mobility Heero besetelwagen elektrisch

Geëlektrificeerde Mercedes Sprinter

In feite is de Heero dus niets meer dan een geëlektrificeerde en verbeterde Mercedes Sprinter. Heero vervangt de verbrandingsmotor door een elektromotor en rust de bestelwagen dus ook uit met een 110 kWh-accupakket. De laadruimte blijft onaangetast, het bruto gewicht kan eventueel worden uitgebreid naar 4,25 ton. Opladen gaat aan de hand van een 22 kW AC-boordlader of via de CCS-laadpoort (100 kW snelladen).

Goedkoper, maar niet goedkoop

De E-Works Heero is bij uitstek geschikt voor bedrijven en (lokale) overheden. Deze hebben doorgaans een al bestaande vloot van conventioneel aangedreven bestelwagens. Deze kan e-Works door elektrificatie in één klap volledig verduurzamen. Iets wat niet alleen goed is voor het klimaat, maar ook voor de begroting. Elektrische bestelwagens zijn in gebruik immers goedkoper dan conventioneel aangedreven voertuigen.

Qua investering zal het elektrificeren toch wel even slikken zijn. De prijs van het elektrificeren en ombouwen van een conventioneel aangedreven Mercedes Sprinter naar een elektrische Heero begint namelijk bij € 76.980.

E-Works Mobility Heero besetelwagen elektrisch

Vorig artikelDeLorean geeft een voorproefje van nieuwe elektrische auto
Volgend artikelDuurtest BMW iX xDrive40 – 15.390 kilometer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in