Hyundai Nederland

Elektrisch rijden begint bij Hyundai

De elektrische familie van Hyundai groeit stevig door en telt inmiddels drie uiteenlopende volledig elektrische modellen. Het zijn de drie zero emissie-auto’s KONA Electric, IONIQ Electric en NEXO (alle drie met 4 % bijtelling). Welke elektrische Hyundai past eigenlijk het best bij jou?

Clean technology

Als een van de ‘groenste’ autofabrikanten ter wereld loopt Hyundai voorop op het gebied van duurzame mobiliteit. Dat begon met de introductie van de eerste serie-geproduceerde waterstofauto ter wereld: de Hyundai ix35 Fuel Cell. En nu zijn er de waterstofauto Hyundai NEXO, de volledig elektrisch aangedreven Hyundai KONA Electric en de Hyundai IONIQ; ’s werelds eerste model met keuze uit drie aandrijflijnen (volledig elektrisch, hybride en plug-in hybride).

Hyundai Nederland

In Nederland behoort Hyundai tot de succesvolste en bestverkopende autoproducenten. Hyundai Motor Netherlands deelt het succes met de Hyundai-dealerbedrijven in Nederland en is tevens ISO-gecertificeerd.

In 2021 wil Hyundai het grootste Aziatische automerk in Europa zijn. Bovendien wil Hyundai uitgroeien tot het groenste en meest klantvriendelijke merk ter wereld. Om dat te bereiken lanceert Hyundai tussen 2018 en 2021 maar liefst 14 verschillende groene modellen en investeert het fors in R&D. Er komen hybrides, plug-in hybrides, volledig elektrische auto’s en waterstofauto’s. Bovendien krijgt elke nieuw model een groene aandrijflijn: hybride, plug-in of volledig elektrisch.

Terug naar boven