E.ON Drive gaat Europese laadinfrastructuur Vinfast realiseren

E.ON Drive laadinfrastructuur Vinfast

De laadinfrastructuur die het Vietnamese Vinfast in Europa op wil gaan zetten, zal worden gerealiseerd door E.ON Drive. In de eerste fase van de zojuist aangekondigde samenwerking wil men ongeveer 200 AC- en 350 kW DC-laadpunten plaatsen in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Eerste laadpunten al gerealiseerd

VinFast wil zijn klanten een uitgebreid ‘holistisch’ laadaanbod bieden dat aan alle laadbehoeften voldoet. Dit moet bijdragen aan een zorgeloze en comfortabele rijervaring. Die eerste laadpunten komen bij servicepartners van Vinfast alsmede op openbaar toegankelijke locaties. Tot nu toe heeft Vinfast 13 verkooppunten in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Naast Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn deze onder anderen gevestigd in Oberhausen, Keulen, Berlijn, Frankfurt, München en Parijs.

De eerste Vinfast-laadstations in Nederland werden vorige maand al gerealiseerd door E.ON-dochter Vandebron. In de loop van dit jaar zullen de andere Europese service- en verkooplocaties volgen.

Samenwerking

VinFast en E.ON Drive, de eMobility-specialist van een van de grootste Europese nutsbedrijven, zullen hand in hand samenwerken aan de uitrol van de oplaadpunten voor servicecentra en oplaadstations voor klanten bij het VinFast retailnetwerk in Nederland, Duitsland en Frankrijk. E.ON Drive kan leunen op een jarenlange expertise in laadinfrastructuurprojecten. Het bedrijf zal beginnen met de selectie van geschikte AC en DC-laadapparatuur en ook de planning, installatie en exploitatie van de laadpunten op zich nemen.

E.ON Drive laadinfrastructuur Vinfast

Mevrouw Ho Thanh Huong, CEO van VinFast Europa: “We begrijpen het belang van opladen voor gebruikers van elektrische voertuigen en zijn verheugd om samen te werken met toonaangevende nutsbedrijven zoals E.ON Drive om VinFast’s retailnetwerk te elektrificeren en een uitgebreide oplaadoplossing voor Europese klanten te ontwikkelen. Wij geloven dat E.ON Drives expertise en technologische mogelijkheden VinFast zullen helpen om snel zijn doel te bereiken, namelijk het versnellen van de geëlektrificeerde mobiliteitsrevolutie in Europa en de rest van de wereld.”

Mathias Wiecher, CCO van E.ON Drive: “We kijken ernaar uit om VinFast te ondersteunen als een veelbelovende speler in de snelgroeiende EV-markt terwijl het zijn intrede doet en opbouwt in Europa. Met de laadoplossingen van E.ON Drive maken we het voor klanten radicaal eenvoudig om te rijden en op te laden, vanaf het eerste contactpunt bij VinFast locaties.”

Voor de laadpunten bij de klanten thuis is Vinfast overigens al een samenwerking aangegaan met Shell Recharge Solutions.

Vorig artikelWaterstof in de toekomst mogelijk te duur voor weg- en spoorvervoer
Volgend artikelNagenoeg alle Kia-modellen vanaf 2022 krijgen ‘Over-the-Air’ software-updates

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in