e-Nieuws vanuit Genève: Piëch Mark Zero, een Gran Turismo die binnen vijf minuten oplaadt

Piëch Automotive van Anton Piëch, een van de twaalf kinderen van de grote Piëch, presenteert de Mark Zero, een volledig elektrische Gran Turismo. Onder de motorkap, van deze op een Aston Martin Vanquish lijkende EV, schuilt een revolutionaire batterijtechnologie die andere EV fabrikanten nog niet hebben. De auto kan 80% van zijn 500 kilometer actieradius (WLTP) laden binnen 4,4 minuten.

Zero naar 100 in 3,2 seconden

Drie elektromotoren (twee daarvan sturen de achterwielen aan en de derde zorgt voor de aandrijving op de vooras) met elk 204 pk geven de Piëch Mark van Zero naar 100 in 3,2 seconden. De topsnelheid is 250 km/u. De batterijen genereren weinig hitte en zijn daarom luchtgekoeld (zijn overgrootvader zou trots zijn). Dat scheelt zo’n 200 kilo aan koelsysteem, waardoor het geheel een relatief behapbare 1.800 kilo weegt.

Volgens Piëch is de Mark Zero de eerste van een familie van producten dat het in de komende drie jaar zal onthullen. Het merk wil sowieso een twee- en vierzitter op de markt brengen, evenals een sportieve SUV. Mogelijk komt het ook met cabrio’s of pick-ups. De Piëch Mark Zero moet zo’n 200.000 euro gaan kosten, exclusief belastingen. Wanneer je de auto gaat zien, wordt later bekend.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven