e-Nieuws vanuit Genève: Mercedes-Benz EQV concept met 8 zitplaatsen & 400 kilometer actieradius

Mercedes-Benz laat met de Concept EQV zien wat we kunnen verwachten van de elektrische uitvoering van de V-Klasse. De productieversie van deze luxe personenbus staat gepland voor later dit jaar.

Het prototype dat Mercedes-Benz nu laat zien is aangekleed met diverse uiterlijke toeters en bellen, zoals opvallende led-verlichting, maar het gaat om de techniek. Onder de bodemplaat zit een enorm accupakket met een capaciteit van 100 kWh. De elektromotor heeft een vermogen van 150 kW (203 pk). Daarmee kan de luxe personenbus 400 kilometer rijden. Het accupakket zit onder de bodem aangebracht en neemt geen interieurruimte in beslag. Grote vraag blijft nog of de EQV 1-fase of 3-fase kan laden?

Mercedes-Benz zegt zijn hele modellengamma in 2022 geëlektrificeerd te hebben. Dat betekent dat er van elk model een geëlektrificeerde versie leverbaar is.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven