e.Go Mobile breidt Life-serie uit

e.Go Life serie

De in het Duitse Aken gevestigde startup e.GO Mobile AG werkt – na de lancering van de kleine Life – aan de ontwikkeling van nog meer elektrische auto’s. Zo kunnen we op de Autosalon van Genève bijvoorbeeld de nieuwe Life Concept Cross en de Life Sport zien. Beide modellen kunnen al vrij snel in productie genomen worden.

Er is e.GO Mobile AG alles aan gelegen om de liquiditeit snel op orde te krijgen. Het water staat de Duitse startup aan de lippen dus iedere auto die e.Go Mobile verkoopt, is meegenomen. Het bedrijf had nogal wat vertraging opgelopen bij de marktintroductie van de Life. Het bedrijf lanceert dan ook op het randje van de afgrond.

Vier modellen in Genève

In Genève kunnen we vier modellen verwachten. Naast de Life staat daar dus de e.GO Life Concept Cross. Deze wordt volgend jaar in een kleine serie op de markt gebracht. De Life Sport is een sportieve versie van de bestaande e.GO Life en is bijna klaar voor productie. Omdat de Life-serie op een platform wordt gebouwd, kunnen speciale modellen zoals de Life Sport of Life Cross snel en efficiënt worden geïmplementeerd. Daarnaast zal de startup in Genève ook de eerder aangekondigde elektrische minibus e.GO Mover presenteren.

e.GO Life Concept Cross

 

e.GO Mobile noemt het Life Concept Cross een “City Utility Vehicle” (CUV). Met een lengte van 3,41 meter kun je met deze elektrische auto gemakkelijk een parkeerplaats vinden. Hij biedt een comfortabele hoogte van 1,66 meter en een breedte van 1,82 meter. De krachtigere elektromotor met 72 kW (98 pk) en een grotere accu dan de gewone e.GO Life zou deze vierzitter tot een van de “meest dynamische en veiligste kleine auto’s” moeten maken.

e.GO Life Sport

 

Na de première van de Life Concept Sport studie, die we vorig jaar op de Autosalon van Genève konden zien, presenteert e.GO dit jaar de bijna-productieklare versie van dit model. De Life Sport heeft een sterkere elektromotor met 80 kW (109 pk), een sportief afgesteld chassis, een grotere accu, 17-inch lichtmetalen velgen, sportstoelen en een “glazen cockpit”. De e.GO Life Sport kan ook vooraf besteld worden in Genève, maar er is nog geen datum voor de marktintroductie.

Vorig artikelAutosalon van Genève 2020 – Conceptcars – deel 1
Volgend artikelEr komt ook een straatversie van de Volkswagen ID.R racewagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in