e.GO Mobile baas over elektrische auto’s: “Er ontbreekt nog een beetje de klant”

De hoogleraar productietechnologie in Aken, Günther Schuh, oprichter van de e-voertuigfabrikant StreetScooter en e.GO Mobile, sprak op een bijeenkomst van de Association of Innovative Automotive Suppliers (VIA) over e-mobiliteit. Hij stelt ervan overtuigd te zijn dat batterij-elektrische auto’s momenteel slechts een beperkt toepassingsgebied kunnen bestrijken.

Na de verkoop van de EV start-up StreetScooter aan Deutsche Post, houdt Schuh zich momenteel bezig met de verkoop van kleine elektrische auto’s door middel van zijn nieuwe bedrijf e.GO Mobile. Na enige opstartproblemen is het bedrijf nu een serieuze speler op de markt maar  “Er ontbreekt nog een beetje de klant. De klant wil nog geen elektrische auto. ”

De gevestigde autofabrikanten komen met steeds meer nieuwe elektrische modellen.. Volgens de e.GO Mobile-baas, geven de meeste automobilisten echter nog steeds de voorkeur aan benzine- en dieselvoertuigen. Volgens Schuh komt dit omdat de klanten tevreden zijn met de huidige auto’s en en er niet op achteruit willen gaan. “Als je het bereik van een auto halveert en de prijs verdubbelt, zal de markt erg klein zijn,” zegt Schuh.

Onrealistische verwachtingen bij de consument

De industrie heeft aangekondigd dat de prestaties van elektrische auto’s aanzienlijk zullen verbeteren. Hiermee zijn er volgens Schuh onrealistische verwachtingen bij de consument gewekt. Puur elektrische auto’s voor dezelfde prijs met hetzelfde bereik zijn voorlopig niet haalbaar – “niet vandaag en niet morgen”. Binnen nu en 10 à 15 jaar komt er nog geen batterij die dat kan. “Dit heeft te maken met natuurkunde, en met natuurwetten,” stelt de e-car expert. Ook al worden er grote technologische sprongen gemaakt, zelfs de meest krachtige batterij heeft een groot nadeel: “Hij kan niet snel opladen.”

e.GO Mobile gaat bij zijn eerste model: de kleine Life, voor compacte batterijen en de korte afstand. Het resultaat is een “schattige knuffelbal op wielen”, die voor een vanafprijs van €15.900 kan worden aangeschaft. “We wilden een betaalbare auto met een bereik van 150 kilometer. En hij moest er ook nog eens goed uitzien ” aldus Schuh.

Auto is een sociale verworvenheid

Ten aanzien van de discussie over de maatregelen die nodig zijn voor een verandering van mobiliteit, zegt Schuh: “Ik geloof niet in een verbod.” Over het door sommige partijen gewenste verbod op nieuwe toelatingen van auto’s met een verbrandingsmotor vanaf 2030 stelt Schuh dat niets mag worden verboden, waarvoor geen vervanging bestaat. De auto is “een sociale verworvenheid”. Schuh beveelt  automobilisten aan om te overwegen een hybride voertuig te kopen. Elektrisch in de stad, benzine in het buitengebied – dat is de oplossing.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven