E-Flux | Laadpalen bij jouw tankstation? Lees hier hoe GP Groot het NXT Mobility concept heeft gerealiseerd

GP Groot zet de stap richting duurzame mobiliteit met NXT Mobility. NXT Mobility is een nieuw energieconcept voor minder klimaat- en milieubelastende mobiliteit. E-Flux verzorgt hierbij de full-service backoffice support voor de laadpalen.

Wie is NXT Mobility?

NXT Mobility is onderdeel van GP Groot. GP Groot heeft de overstap gemaakt om duurzaam rijden te faciliteren om zo vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen. NXT Mobility is een nieuw brandstoffen- en energieconcept. Een NXT-station maakt de energietransitie lokaal mogelijk. Naast snelladers bieden de stations ook HV0100 (NesteMY), LNG, CNG en vloeibaar CO2 (voor koelsystemen).

De eerste zoektocht naar de geschikte laadpaal

De grootste uitdaging zit hem in de zoektocht naar de juiste leveranciers voor AC-laders en DC-laders en bij het kiezen van de juiste (bij voorkeur toekomstbestendige) netaansluiting. Uiteindelijk is GP Groot bij ABB en Alfen terecht gekomen als geschikte fabrikant van laadpalen voor de NXT-stations.

GP Groot snellader Alkmaar

E-Flux biedt hulp bij het kiezen tussen verschillende merken laadpalen. Elke locatie en behoefte kan anders zijn en daarom is het belangrijk om de juiste laadpaal fabrikant te kiezen. E-Flux helpt hierbij en mede door onze flexibiliteit ondersteunt onze backoffice meer dan tien verschillende merken laadpalen.

Installatie

Qua engineeringswerk en infrastructuur kon GP Groot een beroep doen op haar zusterbedrijven HB-adviesbureau en GP Groot Infra.  Het installatiewerk wordt verzorgd door de huisinstallateur. Indien je geen contacten hebt in deze branche dan kan E-Flux je hier uitstekend bij helpen. E-Flux heeft een groot netwerk van laadpaal installateurs die elk type laadpaal kunnen installeren.

Exploitatie versnelt

De ervaring met de exploitatie van de laadpalen zijn goed. Wij breiden daarom ook uit in het aantal (snel)laadlocaties. NXT Mobility telt tot op heden vijf NXT-locaties. Dit jaar (2020) wordt dit uitgebreid met twee tot vier locaties. E-Flux verzorgt de backend voor de NXT-locaties en iedereen kan hier op elk moment komen laden.  E-Flux helpt NXT Mobility tijdens deze exploitatie en ontzorgt GP Groot hierin volledig; verrekening, facturatie, zelf tarieven instellen en 24/7 support.

Waarom E-Flux

NXT Mobility heeft E-Flux online gevonden en zijn in gesprek geraakt met Vincent en Gina. Boyd Schooneman, projectmanager GP Groot zegt: ‘’Wij vinden het prettig samenwerken met E-Flux. E-Flux denkt met ons mee, is flexibel en kan snel schakelen. Het beheersysteem voor laadpalen en laadpassen werkt prettig en probleemloos. Kortom, we zijn erg tevreden met E-Flux en hechte grote waarde aan onze partner’’.

“Al sinds ons eerste jaar werken wij samen met GP Groot. We hadden onze focus met name op installatiebedrijven en eindklanten, en niet op oliebedrijven. Maar juist deze bedrijven, en zeker GP Groot, is ontzettend innovatief als het aan komt op elektrisch vervoer. Vanuit onze expertise en kennis op het gebied van E-Mobility helpen wij GP Groot en NXT Mobility bij het verwezenlijken van hun concept. Door de flexibiliteit die wij bieden kunnen ze aan de slag met verschillende merken zowel AC- als DC-laders,” aldus Gina ter Heide.

E-Flux backoffice prettig en probleemloos

NXT Mobility maakt al enige tijd gebruik van de E-Flux backoffice. Dit onafhankelijke platform geeft ons inzicht in alle laadsessies en in de laadpalen zelf. Wij hebben de vrijheid om ons eigen tarief in te stellen en ontvangen iedere maand netjes de geladen stroom op de factuur. Bij problemen is E-Flux goed te bereiken door hun 24/7 supportdienst. E-Flux ontzorgt ons op elk gebied dat wij als zeer prettig ervaren.

E-Flux in cijfers:

  • Service: 10
  • Contact met medewerkers: 8
  • Gebruiksgemak systeem: 8
  • Bereikbaarheid: 10

 

E-Flux aanbevelen?

Ja, wij raden E-Flux graag aan. E-Flux is het perfecte voorbeeld dat je van een partner verwacht. Ze zijn flexibel, denken met je mee, probleemoplossend en helpen je van A t/m Z bij het exploiteren van laadpalen. E-Flux is ook een ideale partner voor tankstation houders die een laadpaal willen plaatsen op het terrein.

Toekomst

In de toekomst zal NXT Mobility haar stations nog verder uitbreiden en dit doen we met volle overtuiging samen met E-Flux. Zij zijn er vanaf dag één bij betrokken en helpen ons waar nodig.

Interesse in laadpalen bij jouw tankstation?

Plan een vrijblijvend gesprek in en laat je volledig ontzorgen door E-Flux.

Informeer naar de mogelijkheden:

Website: www.e-flux.nl
Telefoonnummer: +31 20 763 06 20
Whatsapp: +31 6 51 22 49 16
Stuur een e-mail

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven