E-Flux gaat samenwerken met Smappee

E-Flux kondigt een samenwerking aan met het Belgische cleantechbedrijf Smappee. De laadpalen van Smappee kunnen worden verbonden aan het eMobility platform van E-Flux. Daarmee biedt men een complete laadoplossing voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen.

Smappee EV Base

De eerste naam in de reeks laadpalen van Smappee heet de Smappee EV Base. De EV Base is gericht op de zakelijke markt en heeft een vermogen van 3,7 tot 22 kW middels een enkele of dubbele socket van type 2. Daarnaast maakt Smappee’s ingebouwde energiemanagement technologie het mogelijk om dynamic load balancing voor slim autoladen toe te passen. Dit zorgt ervoor dat je optimaal met zonne-energie of aan daltarief kan laden en de laadpalen daarbij steeds rekening houden met de energienoden van je gebouw. Naast de EV Base, kan de EV Wall en EV Wall Business voor residentiële eindgebruikers ook worden gekoppeld aan het eMobility platform.

Eenvoudig verrekenen met Smappee en E-Flux

Door Smappee laadpalen te koppelen met E-Flux is het voor bedrijven eenvoudig om laadsessies te beheren, gastgebruik toe te staan en automatisch laadkosten te verrekenen met de werknemer en de werkgever. Daarbij ontvangen Smappee laadpalen in combinatie met E-Flux 24/7 eerstelijns support bij problemen. Bovendien is het platform ook toegankelijk voor installateurs. De installateur kan vanaf afstand de laadpalen uitlezen en krijgt een notificatie bij problemen met het laadpunt.

Ook is het mogelijk voor bedrijven die al gebruik maken van andere laadpaalmerken, Smappee toe te voegen in haar assortiment met behoud van de software.

Slimme laadoplossingen

“Smappee is een zeer innovatief bedrijf op het gebied van energiemanagement oplossingen die veelvuldig door onze partners worden gebruikt”, aldus Vincent van Vaalen – CEO E-Flux. “Met de koppeling van de Smappee EV Line en Smappee’s slimme laadoplossingen, bieden we onze klanten en partners nu ook de mogelijkheid om de laadpalen vanuit het E-Flux eMobility systeem te beheren. “

Nu ook écht slim laden

Stefan Gosjean, CEO van Smappee: “We zijn heel tevreden met de integratie tussen Smappee en E-Flux. We zijn enthousiast dat de E-Flux klanten nu ook écht slim kunnen laden door optimaal te laden met zonne-energie en aan daltarief, wat kosten bespaart, terwijl er rekening gehouden wordt met de energienoden van het gebouw wat overbelasting en gesprongen zekeringen vermijdt. En als ze dat willen, nu of in de toekomst, kunnen ze binnen hetzelfde systeem ook de energie-efficiëntie van hun gebouw optimaliseren. Dàt is echte duurzaamheid!”

Vorig artikelRij-impressie Hyundai IONIQ 5: zijn tijd ver vooruit
Volgend artikelGAC Aion LX zou actieradius van 1000 kilometer halen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in