E-Flex en CTEK gaan samenwerken

E-Flux en CTEK gaan samenwerken

E-Flux gaat samenwerken met CTEK, waarbij de laadoplossingen van CTEK kunnen worden verbonden aan het e-mobility platform van E-Flux. Met de samenwerking willen beide partijen organisaties helpen bij het verduurzamen van onder meer kantoorgebouwen, parkeergarages en appartementencomplexen.

Laadoplossingen

Een van de laadoplossingen van CTEK die op het platform van E-Flux aangesloten kan worden is de CTEK Chargestorm Connected 2 (CC2) lader: een krachtige EV-lader met een vermogen van 3,7 kW tot 22 kW middels een enkele of dubbele connector van type 2. Deze lader kan tevens verbonden worden met 4G, en kan in grote aantallen worden uitgerust met loadbalancing (balanceren van het vermogen voor maximale laadsnelheid), tot wel vijfhonderd laders.

Eenvoudig vergroenen

De laadpalen kunnen worden gekoppeld aan het e-mobility platform van E-Flux, waardoor organisaties meer inzicht hebben in alle laadpalen, zij laadkosten automatisch zakelijk kunnen verrekenen en bovendien 24/7 helpdesksupport kunnen ontvangen. Gebruikers kunnen daarnaast inzicht krijgen in hun maandelijkse facturatie en ze kunnen alle sessies en kosten inzien. Het platform is tevens beschikbaar voor installateurs, waarin zij onder meer foto’s en werktekeningen kunnen uploaden en zicht hebben op alle typen laadpalen.

Door de uitbreiding van het platform met de laadpalen van CTEK kunnen organisaties gemakkelijker hun huidige laadnetwerk uitbreiden of beginnen met het aanbieden van een laadoplossing.

“We zijn verheugd dat onze laders vanaf nu verbonden kunnen worden met het e-mobility platform van E-Flux”, vertelt Rowald Oosterkamp, Sales Manager bij CTEK. “Het is een partij die veel flexibiliteit en ondersteuning biedt aan hun klanten, iets wat wij ook hoog in het vaandel hebben staan. Zo kunnen we voor bijvoorbeeld installateurs en Charge Point Operators een totaaloplossing bieden die perfect aansluit bij de behoefte van de Nederlandse markt. De flexibiliteit is uniek door de ruime keuze in toepassingen via de combinatie van het E-Flux-platform met onze CTEK-lader.”

“CTEK is een welkome toevoeging aan ons platform”, zegt Vincent van Vaalen, oprichter en CEO bij E-Flux. “Het is immers een toonaangevend merk en staan bekend om hun hoogwaardige en betrouwbare laadstations. Dergelijke kwaliteit zijn onze klanten gewend. Met ons platform kunnen gebruikers tevens het stukje administratie rondom laadbeheer eenvoudig beheren, wat zij enorm op prijs stellen. Door de samenwerking met CTEK kunnen wij grenzen verleggen en de e-mobility markt weer naar een hoger niveau tillen.”

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven