e-Drivers e-Xpert Henk Meiborg wordt tweede in e-Cannonball Run

Jeroen Krabshuis en e-Drivers e-Xpert Henk Meiborg – oftewel Team Cannonball I-Pace – zijn tweede geworden in de allereerste e-Cannonball Run. Ze reden in 10 uur en 32 minuten van Nederland naar Oostenrijk in hun Jaguar I-Pace. De winnende Tesla Model 3 deed er 9 uur en 26 minuten over.

Vooralsnog vergt een EV-rit over zoveel kilometers een gedegen voorbereiding. Van tevoren hebben Krabshuis en Meiborg uitgebreide berekeningen gemaakt, waarbij ze zelfs rekening hebben gehouden met factoren als gewicht, temperatuur, hoogteverschil en de locaties van de snelste laadpalen.

Nog lagere luchtweerstand

De I-Pace waarin ze reden stond op 18-inch lichtmetalen wielen. Een bewuste keuze omdat de grotere wielen met minder zuinig rubber zijn geschoeid. Daarbij hebben de mannen de banden van de I-Pace iets harder opgepompt (3 bar). Om de luchtweerstand van de Jaguar nog verder te verlagen, hebben Krabshuis en Meiborg hem met twee lagen N-XTC Quartz laten coaten.

Hypercharger

Het keerpunt in de wedstrijd is de 300 kW-hypercharger die ze vlak na de grens van Oostenrijk vinden. Die stelt de I-Pace in staat om met 100 kW te laden. De winnende Tesla Model 3 is niet meer in te halen, maar de strijd om de tweede plek is nog spannend. Krabshuis en Meiborg rijden de finish over met een voorsprong van 3 à 4 minuten op een Hyundai Kona Electric.

LEES HET VOLLEDIGE VERSLAG VAN JEROEN KRABSHUIS EN HENK MEIBORG HIER

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.*U kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Terug naar boven