maandag, 26 september, 2022
Meer...

  Toyota PROACE Shuttle M 75 kWh

  59.395

  26/09/2022

  Er zijn foto’s opgedoken van het volgende lid van Toyota’s elektrische Bz-reeks. De Bz3, zoals deze heet, is een van de maar liefst 30 elektrische modellen van de merken Toyota en Lexus die afgelopen december in conceptvorm werden getoond. De foto’s tonen een op de 2023 Bz4X geïnspireerde compacte sedan.

  14/06/2022

  Toyota maakt voor de Europese markt al een aantal jaren gebruik van de bestelwagens van het Stellantis concern. Deze worden door Toyota onder de eigen merknaam verkocht. Beide autofabrikanten kondigen nu ook een grotere bestelwagen van Toyota aan, die ook in een elektrische versie zal worden aangeboden.

  02/02/2022

  Geen tweeling, maar een drieling. In december kondigde Lexus aan om ook een elektrische SUV op basis van de door moederbedrijf Toyota ontwikkelde e-TGNA-architectuur te gaan bouwen. Volgens de nieuwste foto’s wordt de Lexus RZ duidelijk een zustervoertuig van de EV’s van Toyota en Subaru.

  14/12/2021

  Toyota, de autofabrikant die veel liever auto’s met een hybride aandrijflijn of brandstofcellen bouwt, ging schoorvoetend over op het bouwen van elektrische auto’s. Met de aankondiging van maar liefst dertig elektrisch modellen zet Toyota toch opeens een grote stap richting elektrische mobiliteit.

  07/12/2021

  Toyota wachtte lang met het introduceren van een elektrische auto maar gaat nu vaart zetten achter de elektrificatie. De Japanse autofabrikant wil auto’s met verschillende aandrijflijnen aan blijven bieden. Voor de Europese markt zal Toyota de focus meer op elektrische aandrijflijnen gaan leggen.  

  11/11/2021

  Uit de samenwerking tussen Subaru en Toyota konden we laatst al het eerste resultaat zien, de Toyota bZ4X. Maar nu presenteert ook Subaru zijn eerste volledig elektrische auto, de Solterra. Ook die komt volgend jaar op de weg. Uiteraard lijkt hij nogal op de Toyota bZ4X maar er zijn ook verschillen.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 290
  • Winter: 225

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.