vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...

  Sono Sion

  30.400

  15/03/2022

  Sono Motors, sinds afgelopen najaar genoteerd aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs, kondigt aan dat het bezig is met de bouw van een eerste serie testvoertuigen. Tot dusver had de in München gevestigde startup alleen nog maar enkele prototypes van zijn eerste voertuig, de Sion, geproduceerd.

  25/06/2021

  Sono Motors gaat zijn eerste model, de Sion, een groter accupakket geven. De Duitse startup heeft nauwe banden met zijn community en in samenspraak daarmee koos Sono Motors voor een krachtigere 54 kWh accu. De grotere accu verhoogt de WLTP-actieradius tot waarschijnlijk 305 kilometer.

  11/12/2020

  Vorig jaar, toen Sono Motors via crowdfunding haar voortbestaan moest zien te redden, leek het einde van de startup nabij. Maar Sono Motors haalde zowaar voldoende geld binnen. Het bedrijf is nu bezig om de Sion gereed te maken voor serieproductie. De onthulling vindt volgende maand op de CES plaats.

  07/09/2020

  Bij Sono Motors draait alles om duurzaamheid. De Duitse startup wil met een innovatieve zonne-elektrische auto zorgen voor meer duurzaamheid op onze wegen. Ondanks de nogal zorgwekkende financiële positie kondigt het bedrijf een gepatenteerde, bi-directionele oplaadtechnologie aan.

  05/08/2020

  Wij kregen het idee dat de corona-crisis het einde voor Sono Motors zou betekenen. De startup moest rond de jaarwisseling met een crowdfunding-actie aan de benodigde financiën komen. De daaropvolgende corona-crisis leek ons de doodsteek te zijn. Sono Motors is echter nog springlevend.

  21/01/2020

  Precies 53.342.998 euro haalde Sono Motors op met de community funding-actie die gisteren werd afgesloten. De actie zou eerst rond de jaarwisseling aflopen maar werd verlengd tot 20 januari. Dat verlengen is niet voor nieuws geweest. Er is namelijk meer geld opgehaald dan men eigenlijk nodig had.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 300
  • Winter: 220

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.