maandag, 28 november, 2022

Opel Zafira-e Life L2H1 75 kWh

65.078

14/09/2022

Het is overduidelijk een trend om elektrische en sportieve submerken te introduceren. Ook Opel  doet dat, door de oude afkorting GSe nieuw leven in te blazen. Vroeger stond die ‘e’ voor ‘Einspritzung’, oftewel injectie. Nu staat die letter natuurlijk maar voor één ding: elektrisch.

27/05/2022

Iedereen die wel eens in Amsterdam komt, zal het zijn opgevallen; de tweezits elektrische Biro is razend populair. Met de Rocks-e komt Opel met een guitig antwoord, dat bovendien de helft minder kost dan die Biro.

12/05/2022

De Opel Manta is een auto die bij velen in het geheugen gegrift staat, of dit nu vanwege de New Kids films of uit pure nostalgie is. Voor liefhebbers hebben we in ieder geval goed nieuws: de Manta komt terug, waarschijnlijk als elektrische crossover SUV.

26/05/2021

Ook de grootste bedrijfswagen van Opel is straks in een elektrische versie leverbaar. De Opel Movano-e heeft een rijbereik tot 224 kilometer en zal verkrijgbaar zijn in diverse carrosseriestijlen en voertuiglengtes en -hoogtes. De elektrische aandrijflijn is zoals gebruikelijk afkomstig van Peugeot.

20/05/2021

De aankondiging van de Manta GSe Elektromod veroorzaakte een soort van schokgolf door de Opel-forums en social media. Opel-baas Lohscheller was verbaasd over de hoeveelheid enthousiasme voor een auto uit vervlogen tijden. Dat enthousiasme zal nog meer worden, nu de auto daadwerkelijk klaar is.

17/05/2021

Vorige maand presenteerde Stellantis een aandrijflijn met een op waterstof werkende brandstofcel. Toen leek het nog een beetje toekomstmuziek. Nu presenteert men de nieuwe Opel Vivaro-e Hydrogen, een bestelwagen met die aandrijflijn. Bovendien gaat nog dit jaar het eerste model de weg op.

occasion

Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 295
  • Winter: 230

Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

Meer info op ev-database.nl.