zaterdag, 28 januari, 2023
Meer...

  Mercedes EQS SUV 580 4MATIC

  167.291

  10/01/2023

  Natuurlijk, elektrische bestelwagens worden momenteel vooral ingezet voor bezorgdiensten. Dan is een beperkte actieradius niet echt een issue. Maar er is ook behoefte aan lokaal emissievrije bestelwagens waarmee je wél een flink stuk kunt rijden. Daarom krijgt de Mercedes eSprinter binnenkort een veel grotere actieradius.

  22/11/2022

  Het was allesbehalve een verrassing, dat er een elektrische versie van de Mercedes-Benz G-Klasse komt. We hebben er al de nodige teasers van mogen zien, onder anderen van een testrit met een prototype. De eerste mediavertegenwoordigers mochten nu een ritje maken in een pre-productieversie.

  16/10/2022

  De Mercedes EQE kwam met redelijk stille trom. Jammer, eigenlijk verdient hij beter, aangezien dit het model is waarvan Mercedes waarschijnlijk grote volumes om gaat zetten. De zojuist onthulde EQE SUV – inderdaad, de SUV-variant van de EQE – zou ook wel eens een succesnummer kunnen worden.  

  12/09/2022

  Startup Rivian Automotive kondigde eind vorige week een samenwerking aan met Mercedes-Benz. De partners willen samen investeren in een fabriek in Europa voor de productie van elektrische bestelwagens. Daar moeten over een paar jaar grote elektrische bestelwagens van zowel Mercedes-Benz Vans als Rivian van de band rollen.

  14/07/2022

  De designafdeling van Mercedes moet wel heel content zijn geweest met het ontwerpresultaat van de EQS. Bij de volgende opdracht, de EQE, werd het design klakkeloos overgenomen. Maar de vraag is, of dat iets uitmaakt.

  24/06/2022

  De eerste elektrische truck die volop in het nieuws kwam, was de Tesla Semi. Maar die is er nog steeds niet en andere startups zoals Nikola, Hyzon en Volta profiteren daar graag van. Maar ook de bestaande vrachtwagenfabrikanten gaan ‘elektrisch’, zoals Mercedes met de eActros LongHaul Concept laat zien.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 545
  • Winter: 415

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.