maandag, 28 november, 2022

Lucid Air Dream Edition R

222.000

23/08/2022

De Lucid Air is een van de meest begeerlijke elektrische auto’s van dit moment. Een oogstrelend design en veel ruimte en comfort, gecombineerd met de modernste technieken en een toonaangevende actieradius. Maar als het op prestaties aankomt, is de Tesla Model S Plaid een stukje sneller. Dat zal alleen niet lang meer duren.

11/05/2022

Vorig jaar vertelde Lucid Motors dat de Lucid Air in 2022 ook in Europa zal worden aangeboden. Gezien de wereldwijde problemen in de supply chain rezen er hier en daar wat twijfels of dat zou lukken. Maar Lucid Motors opent vrijdag zijn eerste Europese locatie en bevestigt de eerste voertuigen nog dit jaar te leveren.

13/04/2022

De mensen die er niet in geslaagd zijn om 1111 pk sterke Dream Edition Performance van de Lucid Air te bestellen, kunnen nu in plaats daarvan de iets minder krachtige Grand Touring Performance reserveren. Die is iets minder krachtig dan de eerstgenoemde versie, maar helaas ook zo’n 10 mille duurder.

11/01/2022

Lucid Motors is sinds afgelopen najaar begonnen met de eerste afleveringen van de Lucid Air. Daar levert de Amerikaanse start-up de elektrische sedan, die een actieradius van 832 kilometer volgens de EPA-cyclus haalt, in steeds grotere aantallen af. Men wil de Lucid Air dit jaar ook in Europa gaan leveren.

17/09/2021

Tot nu toe had Tesla met de Model S de elektrische auto met de grootste actieradius in het programma. Maar de Lucid Air komt eraan en de officiële EPA-actieradius daarvan is een heel stuk groter. En zo komen er elektrische auto’s op de markt, waarvan de actieradius misschien zelfs te groot is.

25/02/2021

Lucid Motors gaat naar de beurs. Dat is niet zo’n verrassing, dat is voor veelbelovende startups immers dé manier om kapitaal te verwerven om de productie op gang te krijgen. Maar helaas zal die beursgang de introductie van de Lucid Air waarschijnlijk een beetje vertragen.

occasion

Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 805
  • Winter: 580

Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

Meer info op ev-database.nl.