vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...

  Lightyear One

  150.000

  10/06/2022

  Het wordt wel eens gezegd dat Nederlanders graag tegen de stroom in gaan. De Lightyear One is daar een mooi voorbeeld van. Natuurlijk wisten we al dat er in Helmond een bijzondere auto met zonnecellen gebouwd wordt. In de online wereldpremière ligt men uit wat er allemaal voor nodig is geweest. Best indrukwekkend!

  21/04/2022

  Lightyear, het bedrijf dat een ‘lange-afstand zonnewagen’ op de weg wil brengen, gaat samenwerken met The Sharing Group, de eigenaar van deelautoplatform MyWheels. de Helmondse startup gaat in 2025 maar liefst 5.000 exemplaren van de Lightyear Two aan MyWheels leveren.

  31/01/2022

  De Lightyear One moet de meest efficiënte personenwagen ooit worden. De nieuwe elektrische zonnewagen van de Helmondse startup Lightyear liet onder gunstige weersomstandigheden al prachtige cijfers zien. Dat blijkt nu ook onder minder gunstige omstandigheden het geval te zijn.

  19/07/2021

  Lightyear, de Nederlandse startup die een ‘zonneauto’ wil gaan bouwen, is tot overeenstemming gekomen met Valmet Automotive. Dit Finse bedrijf wordt de contractfabrikant voor de Lightyear One. Menigeen hoopte op een Nederlands onderonsje met VLD Nedcar maar de Lightyear One wordt dus in Finland gebouwd.

  08/07/2021

  Een prototype van de Lightyear One heeft een actieradius van 710 km bereikt. Een opmerkelijke prestatie voor een elektrische auto met een accupakket van slechts 60 kWh. Uiteraard helpen de geïntegreerde zonnepanelen mee. De enorme efficiëntie heeft echter de grootste invloed op de actieradius.

  28/04/2021

  Lightyear, de Nederlandse startup die een elektrische auto met zonnecellen op de markt wil brengen, meldt dat het eind dit jaar de eerste eenheden van de One zal leveren. De in Helmond gevestigde startup heeft in eerste instantie de productie van 946 eenheden gepland.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 695
  • Winter: 460

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.