vrijdag, 12 augustus, 2022
Meer...

  Honda e

  36.160

  26/04/2022

  Evenals andere grote autofabrikanent is Honda hard bezig met de ontwikkeling van nieuwe elektrische auto’s. Onlangs onthulde Honda ambitieuze toekomstplannen en nu maakt het merk wereldkundig dat het die EV’s op 3 verschillende elektrische platformen gaat bouwen.

  16/04/2022

  Na een relatief trage start op gebied van volledig elektrische voertuigen lijkt het erop dat Honda de smaak aardig te pakken heeft. Het Japanse merk beloofde namelijk om tot 2030 zo’n 37 miljard euro te investeren in de elektrificatie van haar modellengamma.

  28/03/2022

  Hoewel Honda beweert dat het vaart achter de elektrificatie wil zetten, wil het Japanse merk zijn kopers voorlopig tevredenstellen met een hybride aandrijflijn. De veelbelovende nieuwe Honda Civic zal voorlopig niet als plugin hybride verkrijgbaar zijn, laat staan als écht elektrische auto.

  08/03/2022

  Sony heeft de laatste tijd overduidelijk laten blijken dat het van plan is om ‘iets met elektrische voertuigen’ te gaan doen. Ofwel complete elektrische auto’s bouwen, of alleen de hardware en software daarvoor. De Japanse elektronicafabrikant maakt nu bekend dat het dat samen met Honda gaat doen.

  16/10/2021

  Maar liefst tien elektrische modellen heeft Honda in de planning staan. Die komen lang niet allemaal naar Europa maar de Japanse autofabrikant gaat dus wel vaart maken met de elektrificatie. Bovendien doet Honda dat onder het nieuwe elektrische submerk e:N.

  31/08/2021

  De Honda e, die de Japanse autofabrikant vorig jaar op de markt bracht, was de eerste elektrische personenauto van Honda. Gezien het bijzondere karakter van deze auto moeten we die misschien als een voorproefje beschouwen. Honda gaat op hetzelfde platform ook de SUV E:Prototype bouwen.

  occasion

  Praktische Actieradius (KM)

  • Zomer: 195
  • Winter: 140

  Indicatie van de werkelijke actieradius gecombineerd stad & snelweg. Winter: slechtse geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route.

  Meer info op ev-database.nl.