PluggedIn
Homee-NieuwsDuurzaamste circuit ter wereld in aanbouw bij Emmen

Duurzaamste circuit ter wereld in aanbouw bij Emmen

Ooit was er een testcircuit in de omgeving van Emmen, met de illustere naam Test Track Thedinga. Dit circuit werd in 2012 is gebouwd door de familie Thedinga. Het is een paar jaar geleden verkocht en wordt nu omgebouwd tot een duurzaam circuit met multifunctioneel evenemententerrein, genaamd E-Circuit Emmen.

Het terrein dat ongeveer 17 hectare groot is, ligt vlak bij Emmer-Compascuum. Het heeft een asfaltcircuit met een lengte van 843 meter dat het duurzaamste circuit ter wereld moet worden. Men wil er niet alleen met elektrische voertuigen racen, maar ook allerlei tests met elektrische auto’s faciliteren.

Testritten

Men hoopt dat bekende automerken die elektrische auto’s ontwikkelen, zoals Volkswagen, Tesla, Audi, BMW en Tesla het E-Circuit gaan gebruiken om hun voertuigen te testen. Om deze auto’s (en andere elektrische voertuigen) van elektriciteit te voorzien, is er een heleboel elektriciteit nodig. En het liefst natuurlijk afkomstig uit wind- of zonne-energie. Voor die stroomopwekking bouwt de nieuwe eigenaar (Powerfield) een zonnepark op het terrein. Minstens de helft van de door het zonnepark opgewekte stroom wil men gebruiken voor het racen en testen van de elektrische auto’s.

Zonnepark

Het zonnepark bestaat uit zo’n 1.700 zonnepanelen die samen een capaciteit hebben van ongeveer 4,5 megawattpiek (MWp). De capaciteit is op jaarbasis ongeveer evenveel als ongeveer 1.157 gemiddelde Nederlandse huishoudens verbruiken. Volgens Powerfield zorgt het zonnepark door de duurzame opwekking van elektriciteit voor een vermindering van de CO2-uitstoot met bijna 2.150 ton per jaar.

 

Gerelateerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisment -
PluggedIn

e-Nieuws

e-Videos