donderdag, 18 juli, 2024
Meer...
  Homee-NieuwsDuurzaam vervoer binnen handbereik op Move East

  Duurzaam vervoer binnen handbereik op Move East

  Duurzame mobiliteit staat volop in de schijnwerpers. Hoe ziet de toekomst van vervoer over de weg en door de lucht eruit? Move East, een evenement in Oost-Nederland, biedt op 16 en 17 juni 2023 een uniek platform om de laatste innovaties op dit gebied te ontdekken en ervaren.

  Een blik op de toekomst

  De impact van mobiliteit op het klimaat, leefmilieu, gezondheid en economie neemt toe. Oost-Nederland speelt een belangrijke rol in de verduurzaming van vervoer en heeft wereldspelers die hieraan bijdragen, zoals producenten van laadinfrastructuur en energieopslagsystemen. Move East is dé gelegenheid om kennis te maken met deze innovaties en bedrijven.

  Een evenement voor iedereen

  Op vrijdag 16 juni richt Move East zich op de zakelijke markt, met presentaties, workshops en een beursvloer vol producten en diensten op het gebied van mobiliteit. Op zaterdag 17 juni is iedereen welkom, en worden de nieuwste technologieën en innovaties getoond. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om met elektrisch vervoer te rijden.

  Een platform voor kennisuitwisseling

  Move East biedt een podium voor experts uit verschillende sectoren. Zo bespreken Henry Steenbergen (Directeur Transport en Mobiliteit & Project Lead Rabo Electric) en Daisy Tempelman (Lector Juridische en economische vraagstukken binnen de energietransitie) Hanzehogeschool Groningen de wetgeving rondom duurzame mobiliteit. Ook kunnen bezoekers brainstormen over nieuwe productideeën of innovaties met ervaren productontwikkelaars van Dynteq.

  Samenwerking en onderwijs

  De organisatie van Move East is een samenwerking tussen Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en Oost NL. In samenwerking met diverse opleidingsinstituten uit de regio, zoals HAN, Saxion, Windesheim, Deltion en Universiteit Twente, worden speciale programma’s ontwikkeld voor de jeugd.

  De kracht van Oost-Nederland

  “De energietransitie is in een stroomversnelling. Met Move East willen we mensen helpen bij het maken van de overstap naar schoon vervoer. Dat begint bij het ervaren van voertuigen en delen van kennis”, aldus Maarten Pompen, directeur evenementenbureau Ervaar Elektrisch en medeorganisator van Move East.

  Move East vindt plaats op 16 & 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur op Technology Base – Twente Airport. De kaartjes zijn gratis, maar je moet ze nog wel even bestellen.

  Gerelateerd

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Meer e-Nieuws

  e-Videos