Duurtest introductie: BMW i7 eDrive50, elektrische topsedan

Terwijl Mercedes kiest voor een afwijkend modeldesign bij de elektrische topsedan, de EQS, opteert BMW voor gelijke modellen, ongeacht de aandrijflijn. En waarom niet, je hoeft je bepaald niet te schamen in de EV-variant van de BMW 7 Serie. Bij e-drivers.com rijden we de i7 eDrive50 een paar maanden. Om eens na te gaan hoe het bevalt in 5,40 m aan elektrische auto.

Rood met zwarte afwerking

Het allereerste dat opvalt, is zijn kleur. Heerlijk, bij BMW Nederland durven ze tenminste te kiezen voor afwijkende kleurcombinaties; Aventurinrot, zo noemt BMW de donkerrode exterieurkleur. Fraai? Wij vinden van wel, hoewel de tint ook wat gewenning vraagt. Misschien ken je Aventurinrot nog wel, als introductiekleur van de BMW iX. De detaillering van het exterieur is in zwart uitgevoerd, dus een zwarte grill, zwarte raamlijsten, en een uit carbon vervaardigde achterspoiler. Onze i7 rijdt zijn meters op Individual V-spaak Bicolor wielen, in de maat 21 inch. Da’s een nieuw model wiel, dat BMW nog niet leverde tijdens de introductie. Verder is de i7 uitgevoerd met een M Sportpakket en een M Sportpakket Pro, dat het uiterlijk net even wat dynamischer maakt. Naar wens kijken we naar buiten, boven ons hoofd, via het Sky Lounge Panoramadak, dat overigens niet open kan. We hebben het niet kunnen verifiëren, maar het feit dat dit dak geen mogelijkheid heeft om te openen zou te maken hebben met China. Vanwege de betrekkelijk matige luchtkwaliteit aldaar, hebben Chinezen niet de wens hun dak te openen, zo genieten liever van het innovatieve filtersysteem in de BMW, zodat ze smogvrij hun kilometers maken. Een Individual Interieur, een Innovation Pack (onder andere automatisch inparkeren en meervoudig camerasysteem), een Executive Pack (multifunctionele stoelen achter), Connoisseur Pack (massage functie stoelen) en een Climate Acoustics Pack (onder andere gelaagd en warmtewereld glas), plus nog wat kleinigheden, wat de prijs op 149.084,- euro brengt. De standaardprijs van een i7 bedraagt 126.215,- euro. En da’s inclusief de Haagse BMW-korting, die nog op elektrische auto’s van toepassing is.

 

Rijdt relatief lichtvoetig

Nadat we de i7 hebben opgehaald bij BMW Nederland, viel eigenlijk meteen de relatieve lichtvoetigheid van extreem lange, en bepaald niet lichte ‘7’ op. Zoals gezegd, ongeveer 5,40 m aan lengte, daarmee is alleen de Rolls-Royce Spectre binnen de elektrische auto’s langer, slechts vijf centimeter. Overigens deelt de Spectre zo’n beetje de complete technische architectuur van de i7. Er zijn mindere auto’s om techniek aan te lenen, zullen we maar zeggen. Met 2595 kilootjes wagengewicht mag de i7 er zijn. Maar ook dat heeft BMW vakkundig weten te maskeren. Natuurlijk, de i7 is comfortabel, bijzonder comfortabel zelfs, maar zonder dat het rijgedrag zwaarlijvig aanvoelt. Nou gaat het te ver om de i7 een dynamisch rijkarakter toe te schrijven, maar als je het veelvoudig instelbare rijgedrag op sportief zet, kun je weldegelijk ‘hoeken’ met de 7 Serie. Dat doen wij uiteraard niet; een 7 Serie bestuur je alsof je een chauffeur bent van een CEO, die achterin de koers van zijn beursgenoteerde bedrijf aan het omhoog duwen is.

Goede massagefuncties

Er zit ontzettend veel aan digitale mogelijkheden in de i7. Vermoedelijk meer dan menig i7-rijder ooit zal gebruiken. Precies dat was altijd al het geval, bij topmodellen van BMW, Audi en Mercedes. Je betaalt voor veel meer dan je ooit zult gebruiken, maar goed, da’s bij meer dingen zo. Waar je in elk geval dagelijks plezier van hebt, zijn de formidabel gevormde stoelen. En met de uitgebreid instelbare achterbank is evenmin iets mis. Achterin hebben beide passagiers de mogelijkheid om het interieur te bedienen, middels zowel links als rechts een scherm, formaat mini-iPad. Het meubilair is te verwarmen, koelen en hebben allerlei massagefuncties, heerlijk. Maar wat een ruimte, zowel voorin, als zeker ook achterin.

Er komt meer aan

BMW is zich meer en meer als EV-merk aan het neerzetten. Afgelopen jaar was BMW, na Tesla, de meest succesvolle leverancier van elektrische auto’s in Nederland. En dan komt er nog veel meer aan; de uitlevering van de i5 Touring is gestart en de naderende Neue Klasse in diverse uitvoeringen zal BMW nog meer gaan neerzetten als serieuze EV-producent. Mocht je nou enige ervaring hebben met een elektrische BMW, welk model dan ook; schroom dan niet die met ons te delen, via redactie@e-drivers.com.

Vorig artikelFord Pro start met verkoop van E-Transit Custom en E-Tourneo Custom
Volgend artikelChinese EV merken verkennen de markt in Zuid-Afrika

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in