In 2019 waren we al flink onder de indruk toen we de vorige KONA Electric aan een duurtest van drie maanden onderwierpen. De KONA Electric werd destijds een groot succes. Niet alleen door de 4% bijtelling, maar ook omdat het de enige betaalbare EV was met een bereik van meer dan 400 km. Ondertussen is de concurrentie behoorlijk toegenomen en heeft Hyundai de KONA compleet vernieuwd. Alle reden voor een nieuwe intensieve duurtest van drie maanden in de nieuwe KONA Electric.
Moderner, groter en comfortabeler
Het mag geen verrassing zijn dat de nieuwe generatie KONA Electric in veel opzichten beter is geworden. De verschillen met de vorige KONA zijn aan de buitenkant overduidelijk. De nieuwe Hyundai KONA Electric heeft een opvallend front met het “Parametric Pixel Design” en een doorlopende lichtband over de gehele breedte. Ook aan de achterkant is er een lichtband te zien. De nieuwe KONA heeft zgn. parametrische oppervlakken en een scherpe diagonale vouw die de satijnchromen afwerking verbindt. Opvallende wielkasten benadrukken het stoere karakter van de auto.
Gedurfde keuzes van de Koreanen, maar ook noodzakelijk, want het ontwerp van de vorige KONA was aan vernieuwing toe. Waar de vorige KONA bescheiden en vriendelijk oogde, straalt deze generatie futurisme en sportiviteit uit. Dit sluit goed aan bij de ontwikkeling van het Koreaanse merk zelf. De nieuwe KONA ziet er veel dynamischer uit dan het vorige model. Bovendien is hij aanzienlijk groter geworden. De wielbasis is 60 mm langer, de totale lengte is met 150 mm gegroeid en de breedte is met 25 mm toegenomen. Deze toename in lengte en breedte draagt merkbaar bij aan het comfort.
Een even origineel interieur
Binnenin is de KONA Electric minstens zo origineel als die van het exterieur. Het interieur is verrassend ruim geworden, vooral merkbaar bij de achterbank en de kofferbak. Het dashboard is overzichtelijk en heeft bovendien nog steeds veel conventionele knoppen wat de bediening intuïtief maakt. De meest gebruikte materialen zijn van degelijke kwaliteit, hoewel er hier en daar nog wat goedkopere plastics te vinden zijn.
Het nieuwe infotainmentsysteem, die met twee grote beeldschermen één geheel lijken te vormen, is voorzien van snellere hardware. Bij de setup merkten we direct dat het systeem sneller en vooral vloeiender te bedienen is. In tegenstelling tot het oude systeem, dat op sommige punten een paar seconden nodig had om een pagina op te bouwen. Het beste aan dit nieuwe is het draadloze Android Auto en Apple CarPlay. Zo snel heb ik persoonlijk in geen enkele auto een verbinding met Apple CarPlay kunnen maken. Zodra je instapt, is het systeem er en kun je Apple CarPlay direct gebruiken.
Een van de vele fijne opties in onze KONA (Premium Sky uitvoering) is het zonnedak, dat weliswaar niet volledig panoramisch is, maar wel open kan voor frisse lucht. We waarderen deze functie enorm, vooral omdat we het dak kunnen openen in plaats van er alleen maar doorheen te kijken zoals bij veel andere voertuigen.
De achterpassagiers genieten van luxe voorzieningen die zelfs in veel duurdere auto’s moeilijk te vinden zijn. Deze omvatten onder andere verwarmde stoelen, twee USB-C-opladers en zelfs een stopcontact van normaal formaat.
Comfort en rijervaring
In de afgelopen maanden hebben we opnieuw ervaren hoe comfortabel deze auto rijdt. De nieuwe KONA glijdt moeiteloos over hobbels en oneffenheden, dankzij de perfect afgestemde ophanging die duidelijk gericht is op comfort. Het stuurgedrag is lekker licht, wat het rijden in de stad bijzonder aangenaam maakt, al zorgt dit ervoor dat de auto op bochtige wegen minder dynamisch aanvoelt. Het verminderde koppel in het nieuwe model heeft het doorslippen van de wielen flink verminderd, wat resulteert in een soepelere acceleratie.
De vooruitgang die de KONA Electric heeft geboekt qua rijbeleving, is echt merkbaar. De one-pedal drive functie is fantastisch, en het is fijn dat je de regeneratie kunt aanpassen met de flippers aan het stuur. De ruime actieradius maakt lange ritten zorgeloos. Hyundai heeft ook de tractie van de aangedreven voorwielen sterk verbeterd. Met de 218 pk moet je echt je best doen om de voorwielen te laten doorslippen. Al met al, een indrukwekkende stap vooruit voor de KONA Electric.
Verbeterde batterijcapaciteit
Een groot pluspunt is de verbeterde batterijcapaciteit. Met een bereik van 514 kilometer op een volle lading (65,4 kWh accu) kom je een heel eind. Opladen gaat met een 100 kW-lader vlot genoeg voor de meeste ritten. Jammer dat de KONA Electric geen 800V-systeem of 150kW+ laadvermogen heeft, zoals de Hyundai IONIQ 6. Zeker gezien de vergelijkbare vanafprijs van €45.995 voor de Premium-uitvoering.
Assistentie op hoog niveau
De Hyundai KONA Electric stond al bekend om zijn geavanceerde rijhulpsystemen, maar met de nieuwste update is de stuurassistent nog een stuk beter geworden. De auto blijft nu nog beter binnen de lijnen, wat zorgt voor een veiliger en comfortabeler rijgedrag.
De KONA Electric is, wat betreft features, verrassend compleet uitgerust. Zelfs in veel duurdere modellen vind je niet alle functies die deze Hyundai standaard heeft. Tijdens onze duurtest raakten we snel gewend aan het gemak van functies als Blind-spot View Monitor (BVM), Remote Smart Parking Assist (RSPA) en Reverse Parking Collision-avoidance Assist (RPCA) & Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA). Het is pas echt wennen als je in een auto stapt zonder al deze luxe. Je mist ze dan enorm, want ze maken autorijden een stuk prettiger en veiliger.
Eén kritiekpuntje: de veiligheidssystemen piepen en zoemen soms wat teveel. Dat kan storend zijn, zeker als je net even rustig wilt rijden. Bij het opstarten van de auto moet je deze systemen elke keer handmatig uitschakelen. Dat is een beetje omslachtig. Het zou prettiger zijn als je zelf meer controle had over deze functies. We hopen dat Hyundai dit in een toekomstige OTA-update aanpast.
Stabiele prijsontwikkeling
Ondanks de vele updates en nuttige verbeteringen is de prijs van de KONA Electric de afgelopen zes jaar opmerkelijk gelijk gebleven. De aanvankelijke aantrekkelijke vanafprijs van ongeveer 41.000 euro voor de 64 kWh-variant is niet substantieel verhoogd. Dit geldt ook voor de volledig vernieuwde KONA, die momenteel een vanafprijs heeft van 39.995 euro voor de 65,4 kWh-versie. Hoewel er nog een warmtepomp van 1.495 euro bijkomt, is de prijs in de afgelopen zes jaar niet veel hoger geworden.
Bovendien is de KONA Electric in Nederland een koopje vergeleken met de buurlanden. In België kost de KONA met een 65,4 kWh-batterij minimaal 44.699 euro, en in Duitsland zelfs 47.190 euro. Hyundai Nederland heeft duidelijk zijn best gedaan om de prijs onder de subsidiegrens te houden, wat natuurlijk geweldig is voor de Nederlandse consument.
Conclusie: een zeer betrouwbare allrounder
Na drie maanden rijden kunnen we stellen dat de nieuwe KONA Electric niemand teleur zal stellen. Het een solide, betrouwbare allrounder is met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel het geen sportwagen of designicoon is, biedt de KONA Electric een vooral praktische, comfortabele en efficiënte rijervaring, ideaal voor zowel dagelijkse stadsritten als lange afstanden.
Ondanks enkele verbeterpunten, zoals de dynamiek op bochtige wegen en het omslachtig uitzetten van alle veiligheidssystemen, blijft het een ijzersterke speler in het groeiende EV-segment en belooft het weer net zo succesvol te zijn als zijn voorganger. Zeker voor wie overstapt van benzine, biedt de KONA Electric een moderne mix van stijl, functionaliteit en gebruiksgemak – met bewezen EV-kwaliteiten.
Heb je er zelf één, en deel je graag je mening. Geef hieronder dan jouw ervaringen of mail jouw ervaringen naar redactie@e-drivers.com.
Tekst: Marc Verweij
Beste mensen, ik heb vanaf medio februari een Hyundai Kona ev en een revieuw bijgehouden en nog even ‘ge’-update’. Misschien kunnen en willen jullie er iets mee.
22 januari 2024
We zaten met onze kleindochter en een vriendin van haar in een restaurant in de noordrand van de Dordogne te lunchen toen een beetje tot mijn schrik mijn telefoon afging. Ik haastte mij naar achteren om op te nemen. Het was dhr van Aalst van autobedrijf van Veen. Onze bestelde Kona was binnengekomen en klaar voor aflevering. “Wanneer schikt het om de auto op te halen?”, vroeg een blijde verkoper. ‘Wat? Nu al?’ De Kona zou misschien eind maart, waarschijnlijk eerste helft april afgeleverd worden. ‘Wij komen 5 febr. terug in Nederland’ zei ik, ‘misschien die woensdag?, maar ik moet wel even onze agenda’s checken. Ik bel u eind van de middag terug’. Het zal uiteindelijk 10 februari worden omdat we toch wel samen de hele uitleg van zo’n elektrische en ‘half digitale’ auto denken nodig te hebben.
Maar het bezwaarde mij ook wel. Ik zou dus niet ergens in april afscheid nemen van mijn Alfa Giulietta, maar over drie weken al!
Ik ben een Alfist. De Giulietta is mijn 15e Alfa. We hebben deze pas een kleine 2 jaar en het was de bedoeling er weer een handvol jaren mee te doen. Maar hij bevalt ons niet. De stoelen zitten niet goed, de navigatie is een ramp, hij heeft soms wat ‘kleine verassingen’. We verlangen regelmatig terug naar onze 159, die we bijna 10 jaar gehad hadden. Daarvoor een 156, een 147, 4 SUD’s en 4 33’s, een Spider IV. Maar nu staat er bij mijn zoon nog een gezamenlijke echte Giulia 105 en de 916 Spider, die bedoeld was om in Frankrijk op kenteken te zetten, is weer terug in NL.
Ach, ik ben heus nog wel Alfist, met die Spider bij de deur en soms een tochtje met de Giulia. Voor dagelijks gebruik gaan we over op stroom! Beter voor het milieu.
Ja, dat was onze beslissing, we willen elektrisch gaan rijden, geen CO2 meer in het dagelijks gebruik. Dat overwogen we 2 jaar geleden al. Maar met een vakantiehuis op ruim 1000km afstand vonden we dat wel bezwaarlijk. Elke 300 km een uur stoppen aan een laadpaal op zo’n afschuwelijke snelweg parking, nee hè.
En auto’s met wat meer actieradius zijn toch veel te duur, zomaar 70 mille.
Tweede hands? PHEV?
De ontwikkeling gaat snel bij de EV’s en er komt redelijk wat betaalbaar spul op de markt met ruim 400 km bereik. En er zijn meer laadstations in Frankrijk. En er zijn meer mensen die met een EV grotere afstanden durven afleggen zonder gefrustreerd te zijn van de ‘range anxiety’.
Kortom, ik ben blijven zoeken en lezen en dromen. Tweede hands viel af, dan koop je verouderde techniek, leasebakken die te achteloos gebruikt zijn en al tig keer aan de snellader zijn gehangen. “Niet doen”, zei mijn vrouw. Ik las over de SEPP, de subsidie voor particuIieren bij aanschaf van een 2e hands maar ook voor een nieuwe EV. Max € 45.000 nieuwprijs. Tellen en rekenen, dan zoeken wat er op de markt is, liefst het nieuwste van het nieuwste. Er kwamen na veel studie vier kandidaten uit, de Volvo EX30, de Smart #1 of #3, de Renault Megane, (misschien een nieuwe Scenic?) en de nieuwe Kona. Eisen: minimaal 65 kw / 450km bereik, verwarmde stoelen, niet te digitaal. En ik wil geen Chinees, en ik wil Musk niet steunen. Die Volvo wilde ik het liefste, maar dat compleet digitale instrumentarium lijkt me niks, ik kan net aan overweg met m’n laptop en m’n telefoon, en mijn vrouw doet dat niet veel beter. Diverse testers zijn laaiend enthousiast over die auto, maar dat grote beeldscherm, nee dank u, je moet te vaak naast de weg kijken. Hij is er trouwens nog niet en je kan er nog niet mee rijden. Wat gaat die long range kosten?
De Smart is het zelfde probleem, immers zelfde auto in een ander jasje. Weinig dealers, bij Mercedes?, wie heeft er een staan? nee ook zo’n groot beeldscherm trouwens. Ik wilde toch geen Chinees spul?
Toen naar Renault, ai wat een lelijke auto met die veel te hoge romp en kleine ramen, foute achterruit. En misschien was de kleur zwart die ik voorgeschoteld kreeg ook wel te fout. Ik word zelfs liever niet in een zwarte auto begraven! Ook wel een heel erg druk dashboard, groot scherm, nee dit is het niet. Maar wel veel service in Frankrijk, geen Chinees spul, fijne stoelen, goeie naam, op de Scenic wachten? ‘Die wordt te duur voor de SEPP’, zei de verkoper
Toen stapte ik bij de Hyundai dealer naar binnen. Die had twee nieuwe Kona’s staan, wit, een EV en een Hybrid. Rondje er omheen, veel mooier dan de ‘oude’ Kona waar er genoeg van buiten staan en die nu met hoge kortingen worden aangeboden. Die nieuwe heeft iets meer Kw maar vooral een beter stroomlijn en een verbeterde efficiëntie, daardoor meer bereik. Instappen, fijn die paar cm meer hoogte , rustig dashboard, niet zo’n groot scherm, en ook nog fysieke knoppen. Een jonge verkoper staat me te woord, verkooppraatjes natuurlijk. Een klant rijdt er makkelijk 500 km mee. (hè, die auto is nog niet eens ‘op de straat’). “Wilt u een proefrit”. Ja dat wilde ik wel. Dus een afspraak gemaakt, buiten stond een grijze demo EV, wel in de meest luxe uitvoering, ruim € 50.000. Dat geeft dan toch in de proefrit wat verwarring want wat zit er nou wel en wat niet straks op ‘de onze’. Uiteindelijk was de keuze tussen de Comfort Ltd of de Comfort Smart Ltd. Het verschil zit ‘m in de warmtepomp en V2L (Vehicle to Load, dan kan je de stroom van de auto op 12 of zelfs 230 Volt voor externe andere apparaten gebruiken, handig voor …?). Dat zit op de Comfort. Of een Head up Dsiplay (HuD) een el. achterklep, stoelverwarming en meer ‘kleine’ prettige (of overbodige) zaken. Ik ging wel voor die warmtepomp, mijn vrouw viel compleet voor de HUD. Die warmtepomp geeft waarschijnlijk wat meer actieradius, maar de range anxiety was door die HUD bij mijn vrouw geheel weggevaagd. En ik vind dat ook wel heel prettig en rustig rijden.
Dus, onze handtekening gezet voor een rode, natuurlijk onze lievelingskleur of anders blauw, Kona EV Comfort Smart Limited. Helaas niet al in februari voor de deur maar begin april.
Het zou dus toch 10 februari worden!.
(En op 12 februari gaat de Alfa Spider naar de spuiter om hem weer helemaal strak en in 1 kleur rood te krijgen, Alfa Rosso dus.)
Allebei blij.
Vervolg? Als we er eindelijk mee gereden hebben. Tot dan.
26 februari 2024, 1111 km.
De Kona staat er, in 14 dagen hebben we er 1111, (nou feitelijk 1119) km mee gereden. FANTASTISCH!
Maar daar ging wel het één en ander aan vooraf en er zijn ook wel wil min- en leerpuntjes.
10 Februari werd de dertiende, er waren nog wat ‘heen en weer discussies’ rond de aflevering omdat de zakelijke kant per 1 januari behoorlijk veranderd was. Daar zijn we met hulp van een beetje bemiddeling en met de directie van van Veen goed uitgekomen. Dus de 13e stond onze Kona X-311-TK voor ons te glimmen. Een uurtje uitleg van al dat digitale gedoe, een instructieboek van ruim 500 pagina’s + een extra boekje voor het infotainment systeem.
’s Middags moesten we er direct mee naar Amsterdam voor de crematie van een familielid, dus gelijk rijden. Ai… zou er wel genoeg stroom in zitten. Bijna 90%, 390 km, Assen – Beilen – Amsterdam – Muiden – Beilen is ook ongeveer zo veel, dus er zal geladen moeten worden. Is de vrijdag bestelde laadpas van de ANWB er op tijd? Ik had ook uitgezocht dat ik in elk geval bij Fastned ook kan laden met m’n bankpasje. Zo gezegd zo gedaan, want de post was nog niet geweest toen we wegreden. Wat, weg zoefden, wat een rust in zo’n EV. Comfortabel voort glijden. E. reed, ik probeerde wijs te worden met de navigatie, behoorlijk vanzelf sprekend. En hoe werkt die automatische ruitenwisser? Wat zitten er voor verschillende schermpjes op. Keep your Lane en zelfs meesturen op de autosnelweg. Wat is dat nou weer voor een piepje? Je hebt waarschijnlijk te lang met me mee gekeken op het scherm en niet op de weg, brandt er ook een oogje op je dashboard? Ja, E. ontdekt iets wat op een oogje lijkt. Oh handig, zegt ze, ‘want jij zit altijd maar een beetje om je heen te kijken als je rijdt’. Weer een ander piepje. ‘Rij je te hard’? ‘Ik rij 100!’. ‘Nee, je rijdt 102 en daar waarschuwt hij je voor’.
Ik kan u wel zeggen dat een aantal van die piepjes best hinderlijk worden. Dat ‘voor je kijken’-piepje wordt na een keer of 5 een ‘u moet een koffiepauze houden’- piepje. Dat roept wel de reactie op van ‘bemoei je met je eigen zaken’. Je kunt die piepjes uit zetten, maar als je de auto uit zet en dan later weer verder gaat, beginnen die piepjes weer opnieuw, weer uit zetten dus.
Maar wat een heerlijke auto, stil, comfortabel, soepel. “Weet jij trouwens hoe de radio ook weer uit gaat?” Overigens dat laden bij een Fastned station met m’n bankpasje was kinderspel.
Vooral als ik daarna zelf rij, merk ik ook dat het geen Alfa is. Gas, of eigenlijk stroom, geven in een bocht geeft behoorlijk rare en nare reacties in het stuur. Daar is de wielophanging niet op bedoeld. Een paar rondjes ‘op Zandvoort’ zoals ik in het voorjaar met m’n Alfa deed, ga ik hier niet mee proberen. Gewoon rustig, zoals bij m’n leeftijd past. Voor de gein heb ik een Alfa Spider.
Laden is nog wel een dingetje, op zich niet moeilijk, maar je moet er wel steeds op letten, een actieradius in de winter van krap 400km is weinig. Te weinig voor een weekendje naar het westen. Laadpalen zoeken met je app, wat kost het daar,of daar. Een laadpaal die kapot blijkt te zijn, ga ik daar straks een rekening voor krijgen? Ik lees bij de ANWB over schandaaltjes bij de palen van Lidl, dit was ook bij Lidl, in Beilen. Het telefoonnummer wat op de paal staat “is momenteel niet bereikbaar, probeer het later nog eens”, na een week nog steeds niet. Welke laadpaal moet ik thuis hebben? Ik laad nu gewoon 2,4 Kw thuis, maar ik heb wel al 3 fasen dus ik kan een 11Kw paal plaatsen. Welke? Met load balancing,wat is dat? Een app, maar die zit al bij m’n auto. Ik wil ook gebruik maken van mijn zonnepanelen, hoe. Kortom, het is goed dat ik veel vrije tijd heb want het is een hoop uitzoekerij. Maar wat een heerlijke auto!
En zeg nou zelf, ‘móói rood is niet lelijk’! Oh ja verbruik? tot nu toe 1 Kw op 6,1km, deze 1111km hebben ons nog geen € 80 gekost, op benzine was dat 75 liter à € 2,- = € 150 geweest. En 0 gram CO2 nu!
Op naar de 5000 km.
Eind mei ’24. Nog niet helemaal 5000, maar de volgende rit is 1100 km en dan zijn we er dik overheen.
We zijn opnieuw in het Franse Marval. De eerste grote rit vanuit Midden Drenthe naar hier was zo’n 1100 km. Een avontuur, want hoe gaat dat met het laden. Eerst thuis op de zonnepanelen vrijwel gratis 100% vol. Dat is eind april wel 498 km. Ik heb nu 2 pasjes, de ANWB en de Green Caravan, daar kan je met wisselende tarieven af en toe heel goedkoop mee laden. In de praktijk echter nog niet gebruikt. De heenweg ging niet vlot. In Zd België konden we het aangegeven station niet vinden en achteraf bleek het laden daar duur, maar waar, weet ik nu niet meer. Bij Seclin voerden we een verkeerd adres in en kwamen dus in een ander dorp uit waar geen laadstation was, weer extra zoektijd. Door vreselijke files in Parijs kwamen we pas om 21.00 uur in ons hotel aan, gelukkig konden we daar weer aan het 220V stopcontact. De volgende morgen zat er weer ruim 90% in. Het laadstation bij de Lidl in Vierzon was gewoon goed en goedkoop, in winkeltijd zaten we weer op 80%. Uiteindelijk had ik in Marval nog 30% over. Is Zd West Frankrijk een ‘laadwoestijn’? niet meer, bijna alle grote parkeerplaatsen met tankstations hebben nu ook laadstations. We gaan terug meer over de autoroute blijven, geen tijd verliezen met zoeken. We gaan het in één rit proberen.
Het verbruik was bij aankomst in Marval gedaald naar 1Kw op 6,8 km. Lekker toerend in de omgeving, heuvel op en heuvel af, dorpjes, landweggetjes, het verbruik is gedaald naar 1 op 7,3. De temperaturen liggen hier zo rond de 17 graden en de actieradius is nu 510 tot zelfs een keer 530 km bij 100%
De auto is nog steeds heerlijk comfortabel, zeker. Maar de piepjes!, dat trillen in het stuur! Wennen, wennen, en uitzetten. Dat piepje van: ‘op de weg letten’, kan je uitzetten, telkens weer trouwens als je de motor hebt uitgezet. Maar het piepje, met koffiekopje op het display, kan niet uit. Ook het piepje van te hard rijden kan uit, en het trillen van het ‘keep your lane’ ook. En toch gaat het wennen, ga je meer voorkomen dat het aangaat en werkt het dus ook zoals bedoeld is. Regeneratief remmen is prettig, en dan ook nog instelbaar naar remkracht, kan je leuk mee spelen. Maar gaan de remlichten dan ook werken bij op de motor remmen? Moet ik eens achter mijzelf gaan rijden.
Het ESP(?) grijpt snel in, te snel naar mijn zin. Als ik met 70 op een bocht aan kom waar ik met de Alfa met 80 doorheen ging of in een snelle bui met iets meer, remt de Kona af naar 60 en niet erg subtiel, je voelt duidelijk remmen. Deze auto is absoluut niet bedoeld voor een dagje “Spectacolo Sportivo”, waar ik met de Alfa’s graag naar toe ging en straks weer ga. Oké, ik ben 77 en zal mijn rijstijl aan mijn leeftijd aanpassen.
Er zit een barst in de voorruit. Die lijkt er spontaan in gesprongen, eerst een paar centimeter, maar inmiddels een halve ruit. Ik denk dat die niet tegen de zon kan. Van Veen gebeld natuurlijk, ik kan er wel mee rijden maar een deel van de sterkte is er uit.
Een fijne, comfortabele, ruime en best aparte, gewone auto. Actieradius is niet erg een probleem en voor als nog is het heel goedkoop rijden, tussen 3 en 10 cent/ km. Daar kan je hier in Frankrijk best een keer extra lekker van gaan eten.
Even tussendoor bij 7200km. De ruit is toch wel door een ‘extern voorwerp’ kapot gegaan, geen garantie maar een verzekeringskwestie, oké, € 100 eigen risico. Maar … de ruit is niet leverbaar. Begin mei de schade gemeld, en begin juni mij voor reparatie. De ruit is er niet maar staat in bestelling, week of twee?
Half juni weer gebeld, nee de ruit is er niet, nergens, dat wordt eind juli begin augustus. Wat is dat nou, 3 maanden wachten op een nieuwe voorruit, Hyundai dat moet beter. En dat kan beter. Bij Autotaalglas nagevraagd op donderdag 20 juni, hij is leverbaar en er op dinsdag 25 juni ingezet. Dat is toch wel een slechte ervaring bij Hyundai.
Nou die piepjes er nog uit. Trouwens, wist je dat zo’n super moderne auto ook jaloers kan zijn? Als je een beetje rustig rijdend ook om je heen kijkt krijg je al snel het ‘ga koffie drinken’ advies, maar als je ‘keep your lane’ en de stuurassistent aanzet dan rijdt ie gewoon, niks koffiepauzes. Die auto wil gewoon zelf rijden en dat wil ik nou juist ook.