Duurtest BMW iX3 – Afscheid – eindverslag na 21.623 km

Duurtest BMW iX3

Zorgeloos, plezierig, comfortabel en efficiënt, de kwalificaties die te binnen schieten als we terugdenken aan de BMW iX3. In de duurtestgarage van e-drivers.com staat inmiddels een andere EV. Zelfde kleur, eveneens uit China afkomstig, en hij heet Tesla Model Y. Daarover later meer, eerst het afscheid van de iX3.

Zorgeloos

Als we de vier kernpunten die zijn gevallen tijdens het exitgesprek met de BMW iX3 eens doornemen, punt voor punt. Zorgeloos. Nee, de BMW staakte tijdens de dik twintigduizend kilometer die hij voor ons aflegde geen enkele keer dienst, evenmin kerstboomachtige vertoning op het dashboard. Nou moet gezegd, dat hadden we ook eigenlijk niet verwacht.

Een enkel keertje sloeg aan de laadpaal bij de redactie van e-drivers.com de vonk niet over tussen het laadpunt en de BMW. Even de kabel aan beide kanten lospluggen, opnieuw aansluiten en de kaart er weer voor, vervolgens startte het laden van de iX3 alsnog. Dit kunnen we BMW niet kwalijk nemen, want bij vorige duurtesters was er een heel enkele keer ook wat nukkigheid tussen de energiegever en de energiedrager.

Vermoedelijk weet lang niet iedereen dat de iX3 in China van de band rolt, maar mocht iemand argwanend worden van zijn afkomst. Stop ermee, je ervaart geen kwaliteitsverschil tussen een Chinese en een niet-Chinese iX3.

Duurtest BMW iX3

Betrokken rijkarakter

Plezierig dan. Deze iX3 rijdt, net als elke andere varianten van de X3 plezierig. Wij verstaan onder plezierig een toefje gepassioneerd, betrokken dus. En dat heeft zeker te maken met het feit dat de iX3 louter aandrijving op de achterwielen heeft, dat geeft hem een lekker bewegelijk rijkarakter. Overigens zonder dat er direct irritante nervositeit ontstaat. Beetje tegenstrijdig is het natuurlijk wel, een elektrische SUV, zonder integrale aandrijving. Wens je per se vierwielaandrijving in een elektrische BMW, begeef je dan in de richting van de verse iX. Deze iX3 stuurt fijn, voldoende direct en door het ontbreken van een voorste elektromotor ervaar je geen aandrijfreacties in de besturing.

Kwartet puike dempers

Hoe zit het met het comfortniveau? Nee, er zit geen luchtvering onder de iX3, gewoon een stel goed afgestemde veren met een kwartet puike dempers, die de boel stevig, doch voldoende vriendelijk onder controle houden. Het nette comfortniveau hebben wij ook ervaren in goed verstelbare stoelen, die overigens na een echt lange rit net onvoldoende ondersteunen. Maar dat kan natuurlijk ook aan onze tere ruggengraat liggen.

Stil is de iX3 afdoende, ondanks het aanwezige grote transparante schuifdak. Deze veroorzaakt geen extra windgeruis. Een beetje cheap klinkt het als je het voorportier stevig dicht smijt. We dachten een tijdje dat dat lag aan een te kort aan isolatie in de deuren, maar het blijkt de extra rand (skirt) aan de onderzijde van de deur te zijn die van zich laat horen als je het portier een zwiep geeft. De stemaansturing functioneert redelijk. Onlangs reden we in de nieuwe iX, en dan ervaar je wat de tijd kan doen. Je kunt in de iX zelfs de ramen sluiten door middel van een stemopdracht.

Met een beetje goede wil, 400 km rijbereik

Dan de efficiëntie. Met een gemiddeld verbruik over 21.623 kilometer van 21,6 kWh valt er weinig te klagen. Te meer we bepaald niet altijd op de rechterbaan hebben rondgehangen. We behandelen de test-EV’s altijd als auto’s, rijden lekker door, zeker na zeven uur ’s avonds. Blijf je steevast rond de 100 km/h dan zul je beslist op of een fractie onder de 20 kWh/100 km uitkomen.

Eenmaal haalden we 400 en een beetje aan kilometers op een volle accu, meestal zaten we tussen de 350 en 380 kilometer. Een overtuigende elektrische auto, derhalve, deze iX3. En als je dan nagaat dat de iX3 niet puur als EV is ontwikkeld, het dus een compromis is, kun je alleen maar meer waardering voor de auto krijgen.

Inmiddels heeft BMW een stevige modeljaarwijziging doorgevoerd, die echter niet van toepassing is op het technische deel van de iX3. De elektrische BMW SUV ziet er inmiddels iets stoerder uit, maar de kwalificaties als zorgeloos, plezierig, comfortabel en efficiënt blijven nog steeds van toepassing.

Duurtest BMW iX3Tekst: Werner Budding

Vorig artikelNa de Chinezen komen de Vietnamezen
Volgend artikelHertz bestelt 100.000 auto’s bij Tesla

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in